gogo абсолютно си прав, аз съм на същото мнение, и няма спор за това което казваш. Както казах, всички количества на храните са много относителни. Според мен Бари Сиърс би трябвало да обяви храните в унции, а не в чаши. Така и не знам защо е избрал метода на чашите. Ако се замислим за всеки един продукт, навсякъде ще има разлики, например с млякото, което е балансирано, обаче има толкова много млека, в които преобладават въглехидратите, че всичко си зависи и на коя компания млякото ще си купиш
Бари Сиърс се е погрижил и за това, като е написал една книжка, която е много полезна,но е само за американците, в която са описани всички видове храни на всички производители и компании, с марките и мената им, и за всеки един продукт кое колко блока, но за съжаление това не огрява хората в БГ
Отне ми време да се ровя из старите имейли от 2011
,защото по принцип нямам навика да пазя старите, на за късмет ги намерих. Пратих ти ги на имейла с който си се регистрирал в този форум. Но сам ще видиш какви смешки имаше в грамажите, и после тези от зоната трябваше да питат готвачите към цеховете на зоната една чаша от кой продукт по колко грама е
, защото любезно им обясних,че както и да го нарежа един продукт в чашата, няма как да се получи този грамаж
Много са скарани с грамажите тук в Америка, както и аз бях скарана много с унциите, с инчовете и футовете
И така, събирах инфото на части. Изхабих доста време и нерви, ама най накрая получих това което исках
Аз лично, бих казала, на всички които искат съвсем прецизни грамажи, да си направят своя собствена табличка, като си изчисляват продуктите от сайтовете като bb-team, и други подобни. Въпреки, че както казах, аз не мисля, че няколко грама в повече или по -малко ще са фатални. Има много хора, които си спазват зоната, по книгите на Бари Сиърс, със старите грамажи, и пак си отслабват безпроблемно. Аз лично една година се водих по старите листи, и мерех само в чаши, не ползвах никакво кантарче, и стигнах до там, че не можех да спра да слабея, и тогава трябваше да се обаждам пак в зоната, защото това слабеене започна да ме плаши.надолу, надолу, станах 48кг, да не кажа, че имаше сутрини, в които се събуждах 47
Отговора беше да увелича мазнините с един блок на ядене. Така и направих, и грънци, нищо не качвах. Пак званях, говорих с различни хора от Зоната, не само с тези инструктори, които ни бяха определили като лични, и се стигна до заключението , че трябва да увелича блоковете от 10 на 11, + 2 или 3 блока мазнини допълнително към всяко ядене. И така се заковах на желаните 50-51 кг.
Казвам ти това във връзка със слабеенето и грамажите на храните, че с няколко грама повече или по малко не мисля, че ще излезеш от зоната.
В сайта гледаме да слагаме информация, която идва само от Зоната, и за това не съм си правила труда да направя таблица с информация от другите сайтове. Всеки може да си направи своя си табличка и да си я спазва, и пак мисля че ще е в зоната.
Аз все пак ще попитам дали има някакви промени в храните, но и всеки един от вас може да пише на Зоната. Всички там са много отзивчиви и любезни, и биха отговорили на всички. От
ТУК можете да се свържете с тях