Дневникът на ПламЪчето

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Пламачето

Мнениеот Plam4e22 » Сря Юли 10, 2013 6:25 pm

Гледай гледай как започнаха да се заформят Бг зонировки тук :laugh: радост за очите ми е, че виждам още един градски :wave: , но нека не пренебрегваме столицата на Бг зоната- Пазарджик :laugh4: :laugh4: и ако ще се срещаме да бъде в заветния град :laugh4:
Аз Ескарина живея до Полиграфията, близо до военната бригада, а ти къде се пребиваваш?
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Зоната

Мнениеот marianapanova » Сря Юли 10, 2013 10:20 pm

Eskarina написа:Иеее, много сте се разбъбрили тука :)
Хайде и аз да си кажа, че виждам доста приятели наблизо - и аз живея в Пловдив :)
И приветствам организирането на една пловдивско-ягодова-пазарджишка ЗОНА, опс - среща :)
Всички останали да не се чустват пренебрегнати - може да заповядат при нас :)
italiano, в края на седмицата може да ходя на Банско, ще мина покрай теб :)
А на pipi най й завиждам - на морето е най-хубаво сега, пък било то и българското море.
Eskarina ти от кой край на града си?
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Eskarina » Сря Юли 10, 2013 10:51 pm

Живея до Гранда (Евмолпия), а работя до ХЕИ
Ще се радвам да се видим :)
Eskarina
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот marianapanova » Сря Юли 10, 2013 10:54 pm

Eskarina написа:Живея до Гранда (Евмолпия), а работя до ХЕИ
Ще се радвам да се видим :)
Аз също ще ми е много приятно да се запозная с вас всички :)
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Italiano » Чет Юли 11, 2013 1:04 am

Eskarina написа:italiano, в края на седмицата може да ходя на Банско, ще мина покрай теб :)

Е, че и аз съм там. Добре, де, почти там - на 8 км. :laugh:
Комплекс "Реденка" знаеш ли го?
Той е до главния път малко преди отбивката за Разлог.
От петък следобед до неделя съм там.
Ще ти пиша на лично съобщение номера на телефона, ако ти остане време да се видим. Ако можеш ти да дойдеш, че аз ще съм от сутринта на бири в басейна. :shy:
Но заради теб ще изляза от басейна. :swimm: :laugh4:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Italiano » Чет Юли 11, 2013 1:09 am

Пламче, и все пак 5 литра + водата от храната ми се струват доста.
Ето, че Гого, който като мъж пие повече вода, е на 3 литра.
Ти как успяваш с 5 литра?! :о
Доколкото съм чел (без да претендирам за достоверност), прекалено многото вода разрежда солите в кръвта. Даже имаше случай на едно момиче, което починало, след като се е наливало с вода. Малко "жълто" това, но съм го чел.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Plam4e22 » Чет Юли 11, 2013 5:15 pm

Italiano написа:Пламче, и все пак 5 литра + водата от храната ми се струват доста.
Ето, че Гого, който като мъж пие повече вода, е на 3 литра.
Ти как успяваш с 5 литра?! :о
Доколкото съм чел (без да претендирам за достоверност), прекалено многото вода разрежда солите в кръвта. Даже имаше случай на едно момиче, което починало, след като се е наливало с вода. Малко "жълто" това, но съм го чел.

Леле леле :oh: , това последното, колкото и да е жълто ме накара днес цял ден да разсъждавам по въпроса "ВОДА". Препрочетох няколко пъти статията в сайта за нея и според калкулатора количеството вода, което ще е оптималния минимум е 1.71 л :think2: дори да си увелича това с 50%, то се получава 2.560 л, което на мен ми е мноооооогоооо малко. Аз само с фибрите сутрин приемам 1.5 л вода с изцедено лимонче, Защото след 7 часов сън съм тотално обезводнена :sad:
След фитнес пак една кана от 1,5 лимонче на вода присъства на масата и отделно през деня не се разделям с бутилка с филтър тип биберон, която ми е просто навик. Не знам !? Чувствам се много добре и се чудя как и защо да редуцирам това количество :refuse:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Italiano » Чет Юли 11, 2013 6:05 pm

Щом се чувстваш добре, не редуцирай количеството вода.
Водещото все пак е как се чувстваш.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Plam4e22 » Чет Юли 11, 2013 8:55 pm

Може и да е така, но днес се натъкнах на няколко статии където беше подчертано, че повече от 4 л не е толкова и за бъбреците, така че утре ще пробвам да изпия около 3,5. Мисля това е златната среда :hug:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Italiano » Чет Юли 11, 2013 10:57 pm

Доколкото знам, изпиване на голямо количество вода за кратко време натоварва сърцето.
Това като инфо.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Eskarina » Пет Юли 12, 2013 3:03 pm

Italiano написа:Комплекс "Реденка" знаеш ли го? От петък следобед до неделя съм там.

Italiano, моето ходене до Банско отпадна :(
Наши приятели организираха среща там и аз се надявах с мъжа ми да оставим децата в Пловдив и да си спретнем един младоженчески купон там, ама не би :(
Вместо това ще ходим на Павелско с децата.
Карай, надявам се пак да имам път към Благоевград :) Медувременно си добре дошъл в Пловдив :)
Приятно изкарване край басейна, дано времето при вас да го позволява, че при нас нещо се опитва да вали.
Eskarina
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Plam4e22 » Съб Юли 13, 2013 1:16 pm

И аз мисля да последвам добрия на Италиано и "дим да ме няма" :wave: Заминавам за Гела, някъде в планината на 1800 м височина, ако не и повече. Мислим да си запалим камина и да се сгушим сговорна дружина с винце :laugh3:
Ох , само как съм се начила и дано този път да не се излагам, а да изпия повечко от една чашка :laugh4:
Хубав уикенд на всички
:bow:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот nympheacea » Пон Юли 15, 2013 9:21 am

"............."
Преместено в клюкарника :love:
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Plam4e22 » Пон Юли 15, 2013 2:46 pm

Нимфи ,дали тук или в клюкарника, мнението ти, наистина много заинтригува съзнанието ми и с удоволствие го прочетох и Тук и в клюкарника :lol: радвам се, че под този Зонов покрив, ние сме се сгушили неколцина Зонуващи, които с общи усилия осмисляме и преосмисляне живота тук- в Зоната и извън нея..... ........И с целта Тази тема да си е на мястото- Следва продължение в Клюкарника :laugh4:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Plam4e22 » Пон Юли 15, 2013 10:25 pm

съвсем се унесох в сериозни размисли :bigsm7: и искам да споделя с вас вълшебството от планината :msmile8: . Това малко местенце в Родопите, близо до Пампорово- Гела, е доста първобитно ,сгушено селце, където последното нещо, което ще ви се прави, е да гледате телевизия или слушате музика-просто се наслаждаваш на родната ни страна :bgflag: . Всичко те омагъосва с аромата на планинския въздух. Съвсем естествено храната беше домашна, тъй като хората са толкова добродушни и ни нагостиха с домашно сиренце, кисело мляко, масълце и съвсем горещи, печени на пещ пърленки. За един момент забравих за времето, а всичко, което имаше някакво значение за нас беше само настоящия момент ЗАЕДНО :3smile:
сутринта разбрах истинското значение на думите : свеж като репичка :bigsm48: истински кеф и всичко това благодарение на нищо особено :dance:
П.С. Имам една голяма дилема: за РД-то ми роднините ми искат да ми подарят едноседмично посещение при д-р Емилова. Съвсем честно- иска ми се да приема, защото винаги съм възприемала глада като нещо благоприятно за здравето ми и сега вече усещам, че всъщност цял живот съм се измъчвала от вина, когато изяждам нещо. Сега хем исмам да приема, хем не искам...ух, че ми е объркано :stupid:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот nympheacea » Вто Юли 16, 2013 8:22 am

Пламче, направо недоумявам.....
Първо след като те видях... не изглеждаш като човек който има нужда да се излекува от нещо. Бяс със глад не се лекува, нелечимо е :laugh1: :laugh1: :laugh1:
1. Нека си говорим откровено, явно ти е голяма тръпка глада, след като тези които те обичат искат това да ти подарят. Не мисля че те са толкова големи фенове, а просто искат да ти дадат нещо което харесваш.
2. Била съм там, само ще кажа.... пари на вятъра. ама първо да ги запалиш да станат на пепел и тогава да добавиш една скромна буричка да разпилее всичко, щото ако просто така ги хвърлиш, пак има шанс да ги намериш все някога.
3. По-добър вариант - с тези пари: Вземи си книгата на Лидия Ковачева, вземи си момчето и марш двамата за 1 седмица обратно в Гела.
Гладуването и сама можеш да си го направиш ако толкова искаш. Според мен, ако твърдо си решила да гладуваш, то най-добрия вариянт е да си гладуваш в къщи и да идеш при Емилова само за захранването, което след глад е най-трудно. Няма да забравя, след 20 дни глад, на 3-ден мисля че беше ще ям варен картоф на пара, ей Богу ревах като малко дете от радост щом го опитах, и после нямах спиране, всичко ми стана ужасно сладко.
Все пак ти си решаваш, но ако наистина не си била там, казвам ти, ще се разочароваш.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната