Ето го и моето гювече в зоната. Този път едно, защото дъщеря ми като разбра какво ще слагам вътре отсече: "Яж си го!"
И аз си го ядох
Гювече - 3БПВМ
50 гр сварен картоф - 1 БВ
90 гр сварен зелен боб - 1/2 БВ
60 гр сварен грах - 1 1/2 БВ
1 ч. л. зехтин - 3 БМ
28 гр сирене - 1 БП
1 яйце - 1 БП
28 гр агнешко месо - 1 БП
Подправки на вкус
Предварително сварените зеленчуци ги изсипах в гювечето заедно с месото нарязано на ситно, залях ги с мазнината и налях съвсем малко от бульона, в който са врели. Затворих гювечето и го метнах в загрята фурна. Изчаках докато заври, отворих го, сложих 4 парченца салам /половин парченца - салама не го броя/ върху салама сложих сиренето без да го троша и залях с предварително разбитото яйце. Върнах го във фурната до зачервяване. И ето това се получи - да си оближеш пръстите...