Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Manya написа:От 4-5 л мляко би трябвало да можеш да събереш около 1 ч.ч. каймак. Правиш го веднага на масло, което прибираш във фризер. Така си събираш 500 г масло, което си правиш на гхи.
Млякото наистина е продукт, който може да се използва безостатъчно. Дори от правенето на масло се отделя тъй наречения бътърмилк, който е супер добавка при правене на смутита, замесване на бисквитки и всичко, за което се сетиш. И си е обезмаслено мляко.
Tony написа:Хора, някой правил ли е извара в домашни условия? При мен се получи много малко количество от почти 2 л мляко. За сметка на това суроватката е около 1 л и 200 мл. Не съм изтеглила още изварата, но едва ли е повече от 200-300 гр.
8. Ароматът, който трябва да се отделя е леко сладък и приятен през цялото време. Това почти никога не се случва при купешките масла. Ако маслото започна да пращи много силно, да мирише прекалено сладко значи в него има добавен маргарин. Ако започне да мирише лошо, значи се отделят всички химии в него.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта