Днес всички сме в зоната
С пилешки филета на фурна и таратор, ама не успях да снимам, че много гладни всички.
Ето я и моята порция изчислена за обяд:
56 гр пилешки гърди - 2 П
180 гр гъби - 1/2 В
135 гр кисело мляко 0,1% - 1 П + 1В
240 гр краставица - 1/2 В
1 ч.л. зехтин
чесън, сол
Нарязах пилешките гърди на пържолки, наредих ги в тава, посолих, сложих сушени подправки: джоджен, див чесън на прах, малко къри и с 1-2 лъжици прясно мляко ги залях да поемат от него с подправките - нещо като марината. Млякото в пържолките не го смятам. Завих с фолио тавата и ги изпекох за около 25 мин на 220 С - станаха много крехки. Моите 56 гр ги измерих след като се изпекоха, че сложих целият пакет пилешко филе, което беше 500 гр.
Таратора си е таратор: 240 гр краставичка на 135 гл мляко си е супер с малко чесън и 1 ч.л зехтин. Добавих пресен копър прилично количество и си го разредих колкото ми се видя добре.
За да е напълно балансирано си сложих и 1 В от вчерашния сварен нахут за гарнитура към филетата и така се получи ядене от 3 блока.