venci68 написа:Здравейте, чел съм книгите на Сиърс, издадени на български преди няколко години. Пробвал съм за кратко да съм в Зоната, но с тези сметки и менюта не се е получавало. Кръвното ми започна да се вдига и доктора ми каза, че трябва да смъкна няколко килца. Тежа 82 кг., ръст 170. Моля, ако има готови седмични менюта, да ме насочите, за да ги наглася според моите нужди. По таблицата трябва да ям 11 блока дневно. Сайта е много хубав и всичко е направено да е лесно за намиране. Извинявам се, че Ви занимавам с моите проблеми, но се надявам за съвет при моето зонуване.
Венци, можеш да погледнеш в дневниците. Там повечето хора си пишат менюто за деня, ако има грешки по-опитните ги коригират. За съжаление готово меню за цяла седмица няма(имаше в един дневник, но го изтриха поради неактивност). В темата за готвенето има рецепти, а така също и в сайта. Аз обикновено отварям хладилника и гледам какво има - комбинирам храната от наличностите в момента. Гледам винаги да имам в хладилника извара, котидж, някаква шунка и кисело мляко за протеини, виж с въглехидратите е малко по-сложно - докато им свикна на количествата често ми се случваше по средата на седмицата да остана без въглехидрати и да трябва да ходя извънредно до магазина, обикновено гледам да има зеле за салата, някоя чушка, домати, в последно време си правих салата и от настъргани тиквички. Мазнините са ми най-лесни - ядки, понякога зехтин или рапично олио в салатата, маслини. Според мен си разпечатай таблицата и виж оттам какви храни предпочиташ за протеини, въглехидрати и мазнини и се запаси с тях. В началото можеш да се опиташ да си направиш менюта за няколко дни, аз се опитах, но всъщност така и не съм ги използвала - на момента ми идваха други комбинации наум.
Поразходи се из форума, из сайта, прочети опита на другите и ще ти се изяснят много неща.