Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Дани написа:Сварено пилешко бутче 28гр. ли е за един блок или 42 гр.
Gazilot написа:Ити, в силикона е истината, знаеш. Сега се сетих, ти формичките в тава ли ги редиш? И тогава ги пъхаш във фурната? Значи пак ще ти кажа аз как ги правя, и как стават на печка с два вентилатора, които НЕ МОГАТ да се спират (Самсунг). Сместа я остави да почине, триците пият млякото и набъбват, получава се добра текстура.
Загрей печката на 180 градуса, нареди мъфините (моите са единични форми) директно на скарата на печката, а не в тава ( за печива на конвекция е гот, щото има повече полезна площ за печене). Онея минути, дето ти ги бях казал в предишен пост ги увеличи с 2-3 и си готов, сигурен съм. Успех и пиши какво е станало. Няма смисъл да опитваш хиляда начина и форми, хвани се за един и стани грандмастър
Karrita написа:Бонбони - 9БВ + 9БМ
Karrita написа:...лесна, бърза и вкусна рецептичка за овесени бисквити...
овесени трици - 4БВ ( по етикет )
банан - 80 гр - 2БВ
орехи - 8 бр - 8БМ
мед - 1с.л. - 2БВ
канела
Банана се размачква и се прибавят меда, канелата и орехите. Омесва се добре. Прибавят се триците и се меси до получаване на гъсто, лепкаво тесто ( става много бързо ).
Оформят се 8 бисквити ( получават се между 32-34 гр ) и се слагат в тава покрита с хартия за печене. Пече се на 180 градуса около 10-15 мин, като фурната е предварително загрята!
С едно протеиново шейкче са превъзходна закуска от 1 блок![/color]
baci написа:Здравейте!
Къде в БГ продават рикота. До коя извара е близка по вкус?
Tony написа:Отивам да правя гхи-то и после тиквените кексчета на Маня, че умрях да се облизвам пред монитора.
Manya написа:Има почти във всички вериги, както и в италианските магазини. То си е извара, само че по-скъпа от българската , както и котиджа - и той си е извара, но на гранулки. ......
Tony написа:Отивам да правя гхи-то и после тиквените кексчета на Маня, че умрях да се облизвам пред монитора.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта