Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
silvy_ba написа:Реших да си сготвя малко зеленце с пиле....но ме мъчи въпроса 400 гр прясно зеле е 1ВБ,същото ще важи ли ако го сваря???
Manya написа:Пробваш. свареното зеле е 1 ч.ч. за 1 блок, а дали 400 г като ги свариш ще станат 1 ч.ч. зависи може би от вида зеле и колко се свива при готвене
tanita68 написа:Свареното кисело зеле е 1ч.ч., а сварено прясно зеле е 3ч.ч. Но не виждам защо трябва да се мери по сто пъти. Мериш сурово и го готвиш, няма да си промени съдържанието на въглехидрати, просто могат да си променят гликемичния индекс. Т.е. по-бързо да навлязат в кръвта. С топлинната преработка не се променя съдържанието на въглехидрати, протеини и мазнини в даден продукт.
pipilota написа: ...Но това което не мога да разбера е, как може да нямаш чаши у вас обикновена чаена чаша от 250 мл..
И това беше което не можах да разбера.....наистина ли нямаш обикновени чаени чаши у дома.
А и да добавя: сетих че, че сега ще попиташ за месото как да го измериш в чаши...
Karrita написа:Стефче, не знам защо те е срам да кажеш, че нямаш доходи в момента или не са достатъчни. Всеки от нас разполага с различни средства, но тук ни е събрала една обща идея - Зоната. Трябва да ти кажа, че даже заслужаваш аплодисменти, че въпреки трудния момент си се мотивирала да тръгнеш по пътя на здравето наречен Зоната и те моля да пишеш и питаш за всичко, което не ти е ясно или те тормози по някакъв начин ( надявам се си прочела книгата и сайта ), ние с готовност ще помагаме. Разбира се има от време на време шеги, но те по-скоро освежават форума и в никакъв случай нямат за цел да обидят някого. Бъди упорита и ще жънеш успехи в здравословен, физически и емоционален план.
Стеф написа:ООО, адаш - здравей!!! Добре дошла!!!
Няма да се вържеш на хумористичния тон на форума - всички сме добронамерени. И наистина не се отказвай. Знам какво е да нямаш средства и да караш с подръчни материали - но всички сме оправни и ще се справим Стига да имаме желание
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта