Благодаря ти,
Hippo Калкулатора за вода ми даде 3,900 л, което си е доооста, но аз обичам и си пия вода, минимум 3,5 л дневно си изпивам
Ползвам зехтин студено пресован, маслини, бадеми и орехи за мазнинните блокове. Рибено масло започнах втората седмица от старта, прочетох доста за него, взех си Ескимо. Ще си поръчам от iHerb, не съм очаквала, че многобройните продукти на БГ пазара са толкова некачествени! Даже маслото на Jamesson е с много ниско съдържание на EPA и DHA.
Блоковете съм разпределила така:2:3:1:3:1, а като часове на хранене ми се получават Закуска - около 8,30-9ч, Обяд- 13-13,30 ч, Сл.закуска - около 16,30-17 ч, Вечеря 19-19,30 ч, късна подкрепа - 22-22,30ч.
Ето днешното ми меню:
Закуска 2Б
извара 56 г - 1БП
2 белтъка - 1БП
смляни овесени ядки 28 г - 2БВ
3 бр. маслини - 1БМ
1/3 ч.л. зехтин - 1БМ
малко вода, сода за хляб, риган
Всичко това го забърквам и пека на микровелето като палачинка.
Днес сложих 26 г овесени ядки и добавих 2 листа салата айсберг, /тъй като от нея 1БВ е две глави, не мога да го сметна и мисля, че това количество не е проблем?/
Тази закуска си я правя в 3х2 блока с различни подправки, пека като мъфини във форми и така имам готово в хладилника.
Кафе пия сутрин 1 слабо на джезве, без захар. В момента съм смесила със и без кофеин, а ако пия следобяд, е безкофеиново.
Обяд днес:
салата - домат 240 г - 1БВ
салата айсберг 1/2 глава - 1/4БВ
краставица 240 г - 1/2БВ
лук зелен 60 г - 3/4БВ
нахут сварен 1/4 ч. - 1/2БВ /тук нали не бъркам, в табл. е дадено 1/4 ч в сурово състояние, което съм премерила, че в сварено увеличава над 2 пъти обема си?/
зехтин 1 ч.л - 3БМ, оцет балсамико, не слагам допълнително сол
кюфте от пилешко месо - 3БП
приготвям го, като смилам 400 г. пилешко бяло месо домашно - 4БП, добавям 2 белтъка - 1БП, подправки. Смесвам, разделям на 5 и пека във фурната на хартия, без мазнина. По този начин си правя и със смесена домашна кайма, която като съдържание е бяло и тъмно/от бутчета/ месо, но по-рядко /нали бутчетата са в оранжевата зона/. Четох за дискусиите около меренето на пилешкото, преди или след топлинната обработка, домашното също губи доста вода, но не може да се сравнява с това в магазина
Много дългичко стана, за което се извинявам, но очаквам мнения и градивна критика