mamamimi написа:Прочетох за таблицата която си си направила и с която изчисляваш продукта по етикет. Това много събуди интереса ми и ще те помоля за помощ. Аз изчетох много във форума но все още се бъркам с изчисляването по етикет, така и не се научих. Ще можеш ли да ме светнеш как да се сдобия и аз с такава таблица?
Ами аз съм си направила таблица в excel, ако имаш офис-пакет на компютъра мога да ти я пратя, само трябва да ми дадеш някакви координати - имейл или скайп. Иначе формулите за изчисление ги има в дневника на gogo.
mamamimi написа:Тъй катои ти като мен си чужденка искам да те попитам как си намираш извара там. Аз все си мислех че котиджа ми е вид извара, но от теб разбирам че не е така. И още тук има гръцки йоргут с 0% масленост а също и плодови млека на Данон също с 0% масленост. Тях ползваш ли ги?
Аз си пазарувам извара от Лидл, не знам дали в Лондон има, но може би има някой български магазин. Освен това предполагам, че и при вас има извара, просто не знаеш какво да търсиш. На изварата понякога пише quark. Малко по-различна е от тази в България, повече прилича на крем, не е толкова на зърна като българската, на мен честно казано тази повече ми харесва. Купувала съм гръцки йогурт от Лидл, но той не беше обезмаслен, а нискомаслен. Изчислих си го по етикет. Помня, че излизаше 120гр=1БП+1/2БВ+2БМ. Но сега купувам един друг, който е 135гр=1БП+1БВ, той е обезмаслен. Плодови млека не купувам, защото изобщо не са балансирани, имат много високо съдържание на въглехидрати, предпочитам да си направя извара с плодове. Също и гръцкия йогурт можеше да се добавят плодове към него, защото на 1БП съответстваше 1/2БВ.
mamamimi написа:Извини ме ако ти досаждам с тези въпроси, но освен теб не открих други които имат достъп до друг хранителен пазар.
Колкото до това, има и други, които са в чужбина. Например Хипо е в Дания, Пипи е в САЩ. Просто във всяка държава нещата стоят различно и се налага ние дето сме в чужбина сами да откриваме някои неща. Аз в началото експериментирах, търсих си продукти, които ще ми допаднат и сега вече пазарувам основно от тях. Лесното е, че почти на всички продукти тук има етикети със съдържанието на протеини, въглехидрати и мазнини на 100гр и можеш да си изчислиш всичко. Аз даже бях учудена, че и на пушената сьомга имаше такъв етикет.
mamamimi написа:Успех и Честит 8ми Март!
Честит празник и на теб! Дано всички да имаме успех с този начин на хранене! И както казва една адашка малко по-нагоре "ще ставаме все по-стройни, енергични, с блестящи коси и страхотен маникюр "