Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
igito написа:Доволна съм, тъй като тъкмо преди минути установих, че една филия тежаща 60гр. от моя домашен пълнозърнест хляб е точно 27, 0002 и нещо-си въглехидрата,което ще рече 3БВ и е удобно за смятане. На опаковката на брашното пише 65гр. въглехидрати на 100гр. брашно. Аз слагам 500гр. на една доза и хлябът ми тежи 720гр. Нали съм го сметнала правилно.
igito написа:Слагам само брашно, вода и мая, а, и чаена лъжичка ленено масло или зехтин. Аз като смятах,умножих 500гр. брашно по 65гр. въглехидрат и се получи 5х65-325. Претеглих хляба след като се изпече и той тежеше 720гр. Разделих 720на 60и получих 12, т.е. от този хлебец, който не е голям но тежък излизат 12 филии по 60гр. всяка. Тъй като в целия хляб има 325гр.въглехидрат, разделих 325 на 12 и получих 27,0083. всъщност това е почти като просто тройно правило. Дано да съм права... :hm
ако не съм права, поправете ме, че утре смята да закусвам с него, мога и да изчакам....
igito написа:
трябва да си поръчам и рибено масло, че свършва и ще взема да разуча как го поръчвате
Стеф написа:Ха, тъкмо се зачудих къде изчезна....
Tony написа:Добре, че влязох, igito, да те поздравя за дневника, че да видя писанията ти за хляба. Честит дневник и само с хубави новини да го пълниш.
Сега отивам да смятам моите брашна, че аз правя хляб от смесени брашна и дори не слагам мая, а квас, който също е от брашно и вода...та ще видя дали ще мога да хапвам по 15-20 хляб и аз.
igito написа:Леле, то минали два месеца, а аз не пиша нищо. То няма и какво толкова да напиша. Дерзая, горе-долу.Свалям обиколките бавно, но славно.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта