Да сме живи и здрави, бели и червени и....зонови
Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Tatyana написа: Танитка, наистина е трагикомично, но последния коментар под статията е отпреди няколко часа. И една наша адашка е написала "http://www.vzonata.com/ - тук цялата информация е синтезирана и преведена директно от сайта на създателя на ЗОНАТА!". Да е жива и здрава тази адашка, така че - който има очи и иска ще стигне където трябва
tanita68 написа:Tatyana написа: И една наша адашка е написала "http://www.vzonata.com/ - тук цялата информация е синтезирана и преведена директно от сайта на създателя на ЗОНАТА!".
Това аз го писах ама ме хвана беса, защото ми изчезна някъде коментара и не го виждах!
Сега вече го виждам!
Plam4e22 написа:koshuta написа:Здравейте
Може ли някои да ми помогне как да изчисля правилно колко БВ е домашния хляб, който си правя?
Рецептата е следната:
300 мл хладка вода
15 гр жива мая (или 1/2 пакетче суха)
2 с.л. олио
щипка сол, щипка захар
200 гр. бяло брашно
200 гр. брашно от лимец.
От таблицата с блокове видях, че 14 гр бяло брашно е 1 БВ, от тук сметнах, че 200 гр са приблизително 14,3 БВ. Но с лимеца и останалото нещо не мога да се справя. Ще съм много благодара за съдействие
Здравей, Кошута, и аз обичам да правя хляб, въпреки че много рядко се възползвам от него, обичам поне 2-3 топли хапки да усещам как се топят в устата ми
Аз изчислих (по съвсем груби изчисления), че 200 гр брашно от лимец има 16 БВ (12гр за 1БВ), което добавено към твоите 14 БВ си е 30 БВ за целия грамаж на хлебчето. Сега само като сметнем, че 300мл вода си 340 гр + 15гр мая + 2с.л. олио=около 6 гр = около 740 гр количество на съставките в сурово състояние --> излиза ми, че трябва да е 24грама, но сега остава да го видиш колко му е грамажа опечен и да споделиш колко ти е излезнал. Аз мисля, ще е по-малко, но все пак ми е любопитно
Стеф написа:А бе хора - какво правите с дрехите, които вече ви падат?
Manya написа:Стеф написа:А бе хора - какво правите с дрехите, които вече ви падат?Скрит текст:
Manya написа:Стеф написа:А бе хора - какво правите с дрехите, които вече ви падат?Скрит текст:
В таблицата 1ПБ риба тон от консерва е 28г. Значи 112 г са точно 4ПБ. Делиш цялата консерва на 2 по 2 ПБ.eleen написа:...Имам едно въпросче : Консерва риба тон във вода 160 грама. на нея пише 112 г сух продукт. Мога ли да я разделя на 2 на око за 2х 3БП Или да меря на кантара
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта