marianapanova написа:Ето ме и тук в темата за спорт,много ми е трудно,незнам мързи ли ме да спортувам

най-вероятно да хах,но от 2 дни правя коремни преси,лицеви опори(опорите от колене

)и вдигам гирички,странното което ми е защо когато правя коремни преси започва да ми се гади, ужасно гадно ми става на стомаха и в гърлото' като че ли някаква топка ми засяда гадно е.А пък и малко изглежда съм претоварила рамената,защото ме болят и днес мисля да прескоча гиричките.Моля за съвет.Благодаря ви

Марианче, сещам се за две неща относно гаденето при коремните преси... Едното е свързано с храненето, а другото с дишането.
Ако ядеш преди тренировка (според зоната), порцията ти трябва да е 1блок от всичко и да е 30мин преди тренировката. След това не се хвърляй направо на пресите и опорите, а прави лека загрявка, за да се подготви тялото ти (да спре да храносмила и т.н.) Ако си се нагълтала с вода точно преди пресите, също може да ти окаже влияние (по добре недей).
Относно дишането... хващаш ли ритъма на пресите или си дишаш както ти дойде? Правилното дишане е:
Издишваш при стягане на мускулите
Вдишваш при отпускане
Ако не хащаш ритъма, е възможно диафрагмата ти да се притиска към стомаха при вдишване и стягане на мускулите едновремнно и от там да идва и гаденето
Коремни преси можеш да правиш всеки ден, но с лицевите опори и гирите си давай почивка.
Също така вкарай и упражнения за долната част на тялото - клекове, напъди, повдигане на пръсти
Хубаво е да правиш и кардио тренировки - тичане, скачане на въже.
Ако не си сигурна за дадено упражнение дали го изпълняваш правилно го потърси в интернет, има доста клипчета за показно :D
Успех!