Привет на всички !!!
Радвам се че ви намерих и че вече почти цял месец ме стимулирате ,действате вдьхновяващо и най-вече помагате.
От един месец сьм в Зоната и съвсем отговорно казвам , че ако го нямаше този сайт , едва ли щеше да е така.
Първата ми срещата с Зоната беше преди 4-5 год. когато закупих книгите на Сиърс и на Папазова.След дьлги години на всякакви диети ,разделно хранене, какви ли не добавки и гладуване ,като ги прочетох разбрах , че това е за мен и съответно започнах.За сьжаление изкарах около месец имаше резултати , но се демотивирих или по скоро отново си тръгнах по стария ,утъпкан път на злоупотреби .Та общо взето това беше последната диета ,която пробвах (казвам диета ) защото тогава я възприемах като такава .
Никога не сьм била слаба , но последните години сьвсем се обезверих , че някога ще достигна килограми в които да се харесвам и да се чувствам добре.Сьответно тихомълком си качвах по няколко килца на година и се бях примирила вече .Например толкова ми беше безразлично , че преди около година се качих на кантара и видях цифрата 95 си рекох ,ако стигна до 100 ще се гръмна (все едно 95 е приемливо число
) и общото взето последните месеци гравитирах около тези числа .За да ви стане ясно сьм висока 167 см.
Е ,на 6 май 2014 кантара ми показа 100.Нямаше с какво да се гръмна
но поне нещо ми прищрака и си казах , че повече не може така . Набързо на ум прегледах всичките диети и режими за които знам и които сьм правила и естествено само Зоната ми беше останала в главата с усещането за нещо приятно.Не мога да гладувам вече , заболява ме стомаха , понякога даже през ноща се будя от болка , а и на кой му е приятно да стои гладен или да яде само определени храни ? Подхванах книгите отново , захванах се да меря и тегля и най-голямото щастие открих този сайт !!! Изясниха ми се много неща ,благодарение на всички вас , открих много от грешките ,които бях правила преди години ,когато се опитвах да спазвам Зоната ,благодарение на таблицата и грамажите в нея , всичко е много по лесно сега ,започнах да ям храни ,които не сьм си мислила че ще опитам или че ще са толкова вкусни (овеса например
) Забранила сьм си всички храни в червено , но хубавото е , че вече не ми се и прияждат.Баничарницата до работата ми , не сьм я посещавала цял месец , а преди им бях редовен сутрешен клиент
и най-важното даже не искам и да влизам .Доскоро толкова "апетитната миризма" , сега ми е гадна . Наблягам за сега повече на сухо , че ми е по лесно ,но няколко пъти пробвах и зоновите ястия от сайта!!!
Резултатите са на лице От 100 преди месец ,вчера кантара показа 93,като трябва да уточня , че първите 4 килограма ги свалих за една седмица , после останалите 3 .Наясно сьм че това е било задържана течност , но определно е стимулиращо да виждаш резултат , а да не си гладен .
Последната седмица много често ми се замайва главата и преди ми се е случвало , но сега се случва по няколко пъти на ден ако не и по често .Свалям кръвното като стана рязко или се изправя от клекнало положение .Някъкъв съвет за това или защо се получава така ? Мислех да не са ми малко блоковете (по калкулатора тук ми дава 9 блока-разделям ги 2-3-1-2-1) , но не огладнявам , храната ми е достатъчно ,нямам желание за тестени храни или сладко , не губя концентрация или нещо подобно , не ми се приспива.Постоянно се консултирам с табличката за хормоналния баланс .Все още нямам тази енергия за която всички говорите
Надявам се че все още организма ми се настройва .
Предстои ми пътуване извън Бг тази седмица за около седмица и сьм малко притеснена как ще се справя .Замислям д аподготвя някой закуски и яденета и приемам сьвети за зонова храна за из път !!!Ще съм с кола и ще взема хладилна чанта , но тя ще е до едно време. Ще направя мъфини за 1- блокови закуски ,протеинки , пушена сьомга краставици ,домати ,плодове , но нищо друго не ми идва на ум .Има ли някакви подходящи консерви ? Ще се справям със закуските ,обикновенно на блок масите има достатъчно протеини ,зеленчуци и плодове . По трудно ще ми е с обяда и вечерите по заведенията , но се надявам да ми се превключа " метода на око" , защото до сега той не ми се получава много (пробвам с кантара )Общо взето ,сега ако не премеря какво ям и не се чувствам доволна от себе си
Та така ... Приятно ми е че сьм сред вас и че най накрая реших и аз да се разпиша .Надявам се да зонуваме заедно