Italiano написа:Смятай си я 42 гр.
Здравейте! Най-после и аз се реших! От 2 седмици чета и препрочитам и все не ми достига кураж (по-скоро воля). Аз съм от онази категория - цял живот гладна и дебела.

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Italiano написа:Смятай си я 42 гр.
Emili написа:.....Калкулатора ми изчисли 7 блока - дали е възможно? Виждат ми се малко. Увеличих си ги на 8 - 2-2-1-2-1......
Emili написа:Здравейте! Най-после и аз се реших! От 2 седмици чета и препрочитам и все не ми достига кураж (по-скоро воля). Аз съм от онази категория - цял живот гладна и дебела.Изпробвала съм всички възможни диети и успявах да поддържам горе-долу прилично тегло. Но от няколко години не ми се получава. Непрекъснато качвам. И вече стигнах "тавана на кантара" - 90 кг - ужас!
Та от днес реши да вляза в Зоната. Но се оказах не съвсем подготвена. Калкулатора ми изчисли 7 блока - дали е възможно? Виждат ми се малко. Увеличих си ги на 8 - 2-2-1-2-1. След вечеря продължавах да изпитвам глад. Спретнах си салатка 2 блока: маруля - 175 гр (1/4 БВ), домати 180 гр (3/4 БВ) + 1/2 филия хляб( 1 БВ). Риба Тон 56 гр - 2 БП, 4 маслини (бяха доста едри) - 2 БМ. Но, както казах, останах си гладна. Какво се прави в такива случаи - имате ли отговор?
tanita68 написа:Аз също все още кърмя и в началото започнах с 13 блока. От известно време карам на 12 блока защото вече намалявам кърменето - стремя се да е само вечер и сутрин.
xpdm написа:Здравейте! В зоната съм от началото на октомври и съм много доволна от този режим на хранене. Освен, че свалих килограми и видимо съм много отслабнала, се чувствам и много добре - физически активна, с добра умствена концентрация, супер съм. Освен, че ползвам таблицата за хранителните блокове от http://www.vzonata.com, доста често ползвам и http://www.bb-team.org/. Та въпросът ми е за киселото зеле (извинявам се, ако вече е обсъждано някъде въвъ форума, но не мога да изчета всичко). По таблицата е 1 ч.ч. - 1 ВБ, което е между 100-130 гр., а по http://www.bb-team.org/hrani/id/556404_zele-kiselo излиза около 265гр. - 1 ВБ. Моля, кажете ми кое от двете е най-точно. Много храни съм сверявала от таблицата в този сайт и резултатите почти съвпадат, но за това кисело тотално разминаване. Благодаря ви предварително!
Manya написа:Порових се в USDA. По данните там, прясното зеле, след като му се извадят фибрите би трябвало да е 273 г за блок, а киселото - 500 г. Съществува и доста голяма разлика в състава за захарите между двата вида. И това е напълно естествено, защото има процес на ферментация, който определено променя химията на продукта. И още нещо интересно - в прясното зеле в групата на мазнините има омега-6, а в киселото се появява и омега-3Гликемичния товар на киселото зеле е 1, на прясното 2
А ако зелето е червено - 170 г за блок, с гликемичен товар 3.
Лори написа:Здравейте, Танита
Благодаря ви за отговора![]()
Значи според вас мога да увелича от 11 на 12 блока например? Ние се кърмим все още по цял ден и цяла нощ, сега започвам захранване. Не искам да ми намали млякото за сметка на отслабване, дори напротивЗнам че със правилния режим, който за мен е Зоната, кърмата ще се регулира. Детето ми все пак е най-важно! А когато махна някое и друго от кърменията, като при вас, ще намаля блоковете
gogoh написа:
1. Какво означава спазването на блоковете? Чета етикетите и например - една кофичка 2,0 % кисело мляко (по БДС) е приблизително 2 ПБ, но тя съдържа и 2 грама мазнини. Трябва ли това количество мазнини да се приспада от съответните МБ, които са необходими при изравняване на блоковете за съответното хранене? Т.е. - вместо да добавя 12 фъстъка - да пресмятам колко по-малко фъстъци да добавя заради допълнително съдържаните в млякото мазнини.
2. Купих си рибено масло от аптеката. Определено не е от най-качествените. Задължително ли е използването му? Защото получавам някакви странични ефекти, като например - слабително действие от него.
3. Има ли някой във форума, който също да е с "инсулинова резистентност"? Интересува ме има ли някакви по-специални изисквания? Или просто трябва да се спазват забраните за това заболяване.
4. Започнах режима (зоната) преди 6 дни - на 5.01.2015, но за съжаление резултатите за сега са нулеви. Кога мога да очаквам първите положителни изненади?
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта