Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
negat1ve написа:Как се изравняват блоковете когато ползваме продукти с близки двойни стойности като кисалото и прясното мляко 0,1%? Примерно искам да си направя шейк в блендера за леката следобедна закуска с пъпеш:
220 гр. прясно мляко 0,1% + 130 гр. пъпеш
ги изравнявам с примерно 56 гр. нискомаслено сирене котидж + 6 бр. бадем ядки за мазнини и цялото това се смята за 2 х БП,БВ и БМ нали?
Друг въпрос - казано ми е при глад да добавям по още един блок БП,БВ и БМ към конкретното хранене и този блок да не го вадя от следващите хранения за деня. Т.е. не е проблем при нужда да си добавям по един-два блока към дневния прием стига да го правя балансирано и съгласно пропорциите на зоната?
Triwiz написа: Последният режим, който спазвах беше без въглехидрат (знам, че като хора от Зоната цифрите ще ви стреснат, но реално имах доста голям ефект, просто не мисля, че е здравословно и искам да видя какво ще стане с този режим). Състоянието, което Бари описва е "кетозис", но вече спрях да виждам ефект от него, понеже го правя доста дълго време, дори ми интересно, дали някой от такъв режим е преминъл към Зоната и дали е подобрил резултаа си?
negat1ve написа:- 90 гр. риба тон или друго филе тип консерва. - Чесно казано още не съм открил консерва риба тон в собствен сос чието оцедено тегло да е точно 90 гр. но инпровизирам с по-големи консерви въпреки, че често има предупреждения да се консумира незабавно след отваряне и да не се съхранява повече от ден-два отворена консерва.
Italiano написа:Да ти обърна внимание конкретно за рибата тон - вече в две различни като производител консерви с риба тон, съдейки от етикета, 1 блок ми излиза 42 гр.
Удобното е, че така в едната има точно 3 блока, а в другата - 5. Лесно е за разпределяне.
Затова гледай етикета на консервата!
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта