И аз да скоча тук е един въпрос

С цел да прозвуча като малоумна, ама каква е разликата между Кефир и Аирян? Тук в Америка хората викат кефир на айряна...Ама да попитам, че да съм сигурна. Дано да има разлика, и да не е поредното модерното име на аирян, че ще откача с тия промени в Българския език.
Такива изгъзици чувам в последно време, че ми става лошо, и то по националната БГ телевизия...

И малко да се отклоня от темата, да поспамя

Например тук често гледаме БГ телевизя, и на няколко пъти чуваме с мъжо как някой казва за някоя жена "тя е голям ПИЧ

Направо ми е смърт като го чуя това

Какво значи пич за жена? Не е ли по правилно да й казат че е "пичка", което на друг съседен език означава нещо съвсем друго

т.е леко вулгарно-любезно обръщение

Изобщо умирам от смях и от възмущение...с цел да се правим на модерни, и се насираме, даже и по телевизията
Марианка, за спирулината не ти препоръчвам изобщо, заради ткосините. Почти никъде не може да се намери пречистена спирулина, а и дори и да попаднеш на такава, например ако си поръчаш от австралия, няма как да провериш и да си сигурна че позлваш чист продукт. 99% са от китайска спирулина, пълна с токсини. За другите неща хлорела,моринга и т.н никога не съм ги чувала и не знам дори какво е, хапчета, лекарство, добавка или нещо друго

тук не мога да ти помогна