Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
ZorrY написа:Купих си хляб Тонус и на него пише 41гр. въглехидрат, има и белтъчини и мазнини и влакна. Трябва ли да извадя влакната от въглехидратите?
Karrita написа:ZorrY написа:Купих си хляб Тонус и на него пише 41гр. въглехидрат, има и белтъчини и мазнини и влакна. Трябва ли да извадя влакната от въглехидратите?
Трябва
ZorrY написа:Купих си хляб Тонус и на него пише 41гр. въглехидрат, има и белтъчини и мазнини и влакна. Трябва ли да извадя влакната от въглехидратите?
Poppy написа:Една рецепти за риба треска/с Хипо търсехме/, но стават и за всякаква бяла риба. Изнамерих ги на сайта на Бари, обърнах мерките в грамове. Вече е изпробвана
зехтин - 1 ч.л. - 3МБ
овесени ядки - 14 гр – 1 ВБ
треска или друга бяла риба - 126 гр – 3 ПБ
домат - 2 шайби
Загрейте фурната до 200 градуса. Смесете 1 чаена лъжичка зехтин с 14 гр овесени ядки в малък съд, със сол, пипер и копър. Сложете рибата върху хартия за печене и я намажете със сместа. Поставете двете парчета домат отгоре. Пече се докато стане хрупкава.
Допълва се с още 2 въглехидратни блока, например салата /предложението на Бари е бобена салата. Шайбите домат не съм ги смятала за въглехидрат, но може да си ги изкарате от салатата.
Poppy написа:Хипо, има steel cut oats /за които говореше Пипи/, old-fashioned и instant /които са много ситни и се приготвят само с топла вода, стават веднага/. Та old-fashioned са си обикновените овални овесени ядки, които се продават по магазините.
В този ред на мисли, при нас се продават киноа ядки, не киноа, искам да знам дали някой има идея дали са от добрите въглехидрати, за да ги включа в закуската?
Poppy написа:Сега смятам и една рецепта за треска с лимон и бадеми, върху канапе от спанак. Искам да я направя за 3 блока.
Karrita написа:Poppy написа:Сега смятам и една рецепта за треска с лимон и бадеми, върху канапе от спанак. Искам да я направя за 3 блока.
Снощи ядох сьомга на скара с бадеми....беше божествена!
Gazilot написа:Karrita написа:Poppy написа:Сега смятам и една рецепта за треска с лимон и бадеми, върху канапе от спанак. Искам да я направя за 3 блока.
Снощи ядох сьомга на скара с бадеми....беше божествена!
И-и-и-и, ама няма да ме похвалиш. Комплиментно-оскакатена приятелка си ти !
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 госта