kerizi 1 написа:Здравейте мили хора.От няколко месеца надничам в темичката и днес вече се реших да пиша и аз ,за да мога да се консултирам и да се съветвам с вас,които от години сте в Зонат.Чела съм книгата на Бари Сиърс,на Мария Папазова и естествено постоянно надничам и тук.От два месеца дъщеря ми изяви желание да се храни по Зоната( тя е на 15), и се чувства изключително добре.Поотслабна малко,ходи на фитнес три пъти седмично и като я гледам направо грее.Стана супер енергична и,весела Тъй като съпруга ми е с диабет от десет години,спазва диета ,много стриктно си следи храненето ,пие хапчета,но захарта му под 9,10 не може да падне.Решихме и той да мине на Зоната.Така и така готвя за детето ,не ми пречи и на него да приготвям .Поне за двамата ще ми е по лесно.Резултат-За три седмици кр.захар-5,6.Спря хапчетата още на третия ден,и това е резултат без хапчета.Сега за мен.Аз от скоро също ходя на фитнес и инструктора ми остана много приятно изненздан ,че съм запозната със зоната и ми я препоръча,за да си увелича силата.Мускулатурата ми е много слаба.Аз съм с автоимунно заболяване ,където вдиетата месото и млечните са ми забранени.Купих си тофу,но нещо се затрудних при изчисленията.Може ли някой дами помогне ..Бллагодаря предварително.Тофу 100 гр-Б 9 гр,В 10 гр,М-5 гр.По мои изчисления 1Пб-78 гр,1 ВБ-90гр,1 МБ-30 гр.В такъв случай мазнините са доста и сега какво да правя по нататък?А купих и протеин на прах.За доза 32 гр има Б-25 гр,В-2 г,М-0,5. г.Тук пък изобщо не се сещам как да го изчисля.Извинявайте ако съм досадна,но наистина се обърках доста .Иначе яйца ям,риба също.Ще видя аз докъде ще я докарам и дали ще мога да се пренастроя и аз за зоната.Въпреки че вече започвам да си мисля ,че когато всичко е балансирано,може да започна отново да си ям обезмаслени млечни.Времето ще покаже.Хубав ден ви желая
Много впечатляващи резултати! Но, това е Зоната!
Тофуто си го сметнала правилно и наистина не става за БП. Относно протеина изчислението е следното:
1БП = (32/25)*7 =8,96 гр.
1БВ = (32/2)*9 = 144 гр.
1БМ =(32/0,5)*1,5 = 96 гр.
Значи 1БП от този протеин ти е 9 гр.
Успех!