Няколко думи за мен. Жена, на 55 навършени. Била съм и слаба, и пълна. Последните 5-6 години дръпнах рязко по посока на големите числа на кантара. Преди това имах едно рязко отслабване, което задържах около 3 години. Достигнатите килограми бяха 69. Всичко беше ОК, докато една сутрин не ми дойде гениалната идея да спра цигарите… и докато се чудех какво да правя с ръцете си, стигнах 80. Успокоявах се, че е по- добре дебела, но непушеща. И това самозалъгване продължи. После заради климактериума добавих още 5.

Проблемите бяха всеки ден – умора, подуване на краката, не можех да се наведа да си обуя обувките, високо кръвно, сърцебиене….

На 18.01. тази година прочетох една статия как отслабват бг звездите. Много от диетите ми бяха познати, само не бях чувала за Зоната. Потърсих информация и до вечерта си бях поръчала вече двете книги на Бари. Няколко дни поглъщах всякаква информация , изчетох всичко в сайта и особено писаното във форума. На 24. 01., ден събота, започнах с покупките, като идеята ми беше да започна от понеделник. Обиколих магазините, снабдих се първо с кухненска везна, после с мляко, извара, месо и всичко, за което пишете. Капнала от умора се прибрах към 16 часа в къщи озверяла от глад…. И започнах със следобедната закуска – кисело мляко и маслини. Вечерта си спретнах един омлет… и така до сега.
Според калкулатора съм с 9 блока. Записвам си редовно резултатите. Май имам повод за радост.

............. 25.01.............. 2.03
Тегло.......... 85.............. 78
Корем.......... 110.............. 101
Талия.......... 100.............. 95
Ханш........... 124.............. 113
Бедро.......... 65.............. 61
Ще продължа да се храня зоново. През седмицата нямам много време и се храня със сухоежбина, но в почивните дни готвя.

Чувствам се много добре, всички оплаквания вече липсват, непрекъснато искам да се движа. Само не мога да достигна водата – 2,8 л, но всичко с времето си.

Ами това е….