Зоново приключение на gogo-Пътеводител на зоновия стопаджия

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Зоновото приключение на gogo

Мнениеот Plam4e22 » Нед Яну 05, 2014 10:17 am

Гого, аз съм си запазила адреса ти- в случай, че искам да изпратя подарък на Гого Мраз :laugh: :laugh:
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Зоната

Мнениеот gogo » Нед Яну 05, 2014 10:49 am

Plam4e22 написа:Гого, аз съм си запазила адреса ти- в случай, че искам да изпратя подарък на Гого Мраз :laugh: :laugh:

Пламче,

Караш ме :shy: . Ще минавам в нелегалност :laugh4: .
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот elana2008 » Сря Яну 08, 2014 12:19 am

Здравейте и тук, Gogo, ти си златен. Благодаря ти за полезната информация, за новак като мен всяка буква е от значение. :bouquet:
Искам да те попитам за млечните продукти от млекарница Добрев, какво мислиш, консумираше ли ги. Аз от половин година само от там купувам всичко, млякото е 2%, малсините са тип стафиди, мисля, че някъде по основните теми във форума се коментираше за малсините. И последно няма да ти досаждам, но ти си най-компетентния, заедно с Пипи, разбира се, но имам един може би малко странен въпрос. Аз гълтам костилките от маслините, така съм от време оно. Бях чела някъде, че това е единствената костилки, която се разгражда от организма и е много полезна и оттогава си я гълтам. Според теб това влияния ли на количеството консумирана мазнина? В интерес на истината никога не съм се замисляла от какво е тази костилки, какво и е съдържанието. Може би ще стрябва да се позаровя из нета, но сега така съм се зарибили да чета, всичко което пише тук, в този прекрасен сайт, че с друго не ми се захваща. И да кажа, че никога не съм имала запек от костилките на маслините. Още веднъж многооооо ти благодаря за полезната информация.
elana2008

София

Мнениеот gogo » Сря Яну 08, 2014 1:19 pm

elana2008 написа:Здравейте и тук, Gogo, ти си златен. Благодаря ти за полезната информация, за новак като мен всяка буква е от значение. :bouquet:
Искам да те попитам за млечните продукти от млекарница Добрев, какво мислиш, консумираше ли ги. Аз от половин година само от там купувам всичко, млякото е 2%, малсините са тип стафиди, мисля, че някъде по основните теми във форума се коментираше за малсините. И последно няма да ти досаждам, но ти си най-компетентния, заедно с Пипи, разбира се, но имам един може би малко странен въпрос. Аз гълтам костилките от маслините, така съм от време оно. Бях чела някъде, че това е единствената костилки, която се разгражда от организма и е много полезна и оттогава си я гълтам. Според теб това влияния ли на количеството консумирана мазнина? В интерес на истината никога не съм се замисляла от какво е тази костилки, какво и е съдържанието. Може би ще стрябва да се позаровя из нета, но сега така съм се зарибили да чета, всичко което пише тук, в този прекрасен сайт, че с друго не ми се захваща. И да кажа, че никога не съм имала запек от костилките на маслините. Още веднъж многооооо ти благодаря за полезната информация.

Здравей Елена,

Благодаря ти за добрите думи.
Не съм попадал на млекарница Добрев и нейните продукти. Аз си харесах млякото на Елби със зелената капачка, защото отвоено във хладилника ми мухляса за няколко дена, т.е не е наблъскано със консерванти. Що се отнася до костилките от маслини не мисля, че могат да повлияят на приетата от теб мазнина. Виж обаче, какво пише тук - http://grada.bg/79731/%D0%B4-%D1%80-%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%85%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%80%D0%B3-%D1%8F%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B8/ :о

:hug:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот elana2008 » Сря Яну 08, 2014 10:36 pm

Здравей Елена,

Благодаря ти за добрите думи.
Не съм попадал на млекарница Добрев и нейните продукти. Аз си харесах млякото на Елби със зелената капачка, защото отвоено във хладилника ми мухляса за няколко дена, т.е не е наблъскано със консерванти. Що се отнася до костилките от маслини не мисля, че могат да повлияят на приетата от теб мазнина. Виж обаче, какво пише тук - http://grada.bg/79731/%D0%B4-%D1%80-%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%85%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%80%D0%B3-%D1%8F%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B8/ :о

:hug:[/quote]
:о :о :о оооооооо, шок. Благодаря ти за линка, случвало ми се е да гълтам и повече от 3,4 костилки, то понякога става машинално, след толкова време, но определено другият път ще се позамислят дали да продължавам. Явно стомахът ми е доста трениран през годините хахаххаах.
Относно млякото на Добрев, срока му е само 10 дни. Аз ще пробвам и Елби,другият път когато отида до Кауфланд ще си го купя. Още веднъж много благодаря за всичко, което правиш, за да ни информираше своевременно за всичко. Лека и спокойна нощ, аз продължавам да чета тук всичко, наред :bouquet:
elana2008

София

Мнениеот HippoDel » Сря Яну 08, 2014 11:46 pm

Аз знам от мои близки, че продуктите на Добрев са много качествени, но ги няма по супермаркетите, а само в техни магазини, за съжаление. Само не съм сигурна, дали имат обезмаслени продукти.
А относно костилките на маслините и аз знаех, че се стопяват в стомаха и че било полезно да ги гълташ и ги гълтах, но не винаги, ама сега ще се позамисля дали да го правя. :laugh:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот nympheacea » Пет Яну 10, 2014 8:54 pm

Скъпи Дядо Гого Мраз, получих си призовката от пощата ама ще сколасам чак в понеделник да си я взема. Аз също възнамерявам да си запазя адреса ти, и се надявам, че ти пазиш този на Пипи. Не искам нищо да кажа, защото една ръкавица за Марианка още стои в къщи и я чака, но наистина ще се постарая.
Целувки
P.S. от одеве завършвам с "целувки" ама от 1-2 отговора, почнах да се сещам за целувките на Гази към Иванов и седя и си се смея......
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот gogo » Пет Яну 17, 2014 11:56 pm

Излязоха ми едни стандартни кръвни изседвания(правя си ги профилактично веднъж годишно). Всичко е ОК. Приятно впечатление ми направи, че захарта от 6,1(по-миналата, почти преди да се запозная със Зоната) е станала 5,4. Зоната действа !!! :bigsm16: :bigsm16: :bigsm16:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Karrita » Съб Яну 18, 2014 2:12 pm

gogo написа:Излязоха ми едни стандартни кръвни изседвания(правя си ги профилактично веднъж годишно). Всичко е ОК. Приятно впечатление ми направи, че захарта от 6,1(по-миналата, почти преди да се запозная със Зоната) е станала 5,4. Зоната действа !!! :bigsm16: :bigsm16: :bigsm16:

:bigsm18:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Pipilota » Нед Яну 19, 2014 9:02 pm

А бе ЗоНбенцаааа, ние така с тая Зона какво ще правим на дърти години....няма умиране, няма остаряване....ще сме някакъв вид пра-баби и пра-дядовци тук, даващи съвети на 2 поколения на пред :laugh:....
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Karrita » Вто Яну 21, 2014 3:52 pm

Гого, докъде я докара с ГХИ -то? Аз още чакам да ми кажат марката на немското масло!
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот gogo » Сря Яну 22, 2014 12:42 pm

Karrita написа:Гого, докъде я докара с ГХИ -то? Аз още чакам да ми кажат марката на немското масло!

Карка,
Направих го и се получи много добре. :bigsm16: Купих масло на Равдин(към 500 гр. за проба, а то взе, че се получи :smdance: ), мандражийско е, но е опаковано в найлонче и има червен етикет. Стои като кашкавал опаковано по този начин. Процедурата беше повече от елементарна. Нарязах маслото в тенджера с дебело дъно и пуснах котлона на слабо(1-2) докато маслото се разтопи. После сложих на 3 и зачаках да забълбуква, демек да завира. Бълбука около 30-40 минути и когато си мислех,че маслото не е читаво и ГХИ-то няма да се избистри започна да се вижда дъното на тенджерата. Оставих го още 10-тина минути и махнах тенджерата от котлона. Получената пяна на повърхостта я обрах с лъжица и я сложих в една чашка. Изчаках към 10-тина минути и започнах последната процедура - филтриране на полученото ГХИ в чисти и сухи бурканчета. Тук имах малко премеждие, защото първоначално използвах филтър за кафе по съвет от Интернет. Не се получи нищо и спешно бягах до аптеката за марля. 3-4 ката марля и ГХИ-то успешно се шмугна в бурканчетата. Държа си ги извън хладилника. Има много приятен цвят, ухае добре и структурата му е зърниста, като на леко захаросан мед. В същност и цвета му е такъв. Твой ред е. :wave:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Italiano » Сря Яну 22, 2014 1:18 pm

Гого, хвали се навреме! Ние тук стоим и чакаме. :)
Кажи какво стана с отделената пяна и какво количество от първоначалните 500 гр. дава фира!
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Karrita » Сря Яну 22, 2014 2:03 pm

Гого, аз не знам какво масло да купя???? :think2: Гледах по магазините, само пакетирано и не пише има ли сол, няма ли. Намерих едно на Мероне, в пластмасови кутийки, пише мандраджийско и толкова....Направо съм в невидение?!
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот gogo » Сря Яну 22, 2014 3:24 pm

Karrita написа:Гого, аз не знам какво масло да купя???? :think2: Гледах по магазините, само пакетирано и не пише има ли сол, няма ли. Намерих едно на Мероне, в пластмасови кутийки, пише мандраджийско и толкова....Направо съм в невидение?!

Кари,
То и на моето не пишеше, че е без сол. Просто го взех за проба и то стана. Взимай това на Меронето и се пробвай, друг начин няма. Успех и сподели какъв е резултатът. При мен с Равдин се оказа повече от задоволителен.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот gogo » Сря Яну 22, 2014 3:29 pm

Italiano написа:Гого, хвали се навреме! Ние тук стоим и чакаме. :)
Кажи какво стана с отделената пяна и какво количество от първоначалните 500 гр. дава фира!

Ити, отделената пяна беше не повече от 3-4 супени лъжици, които сложих в чашка и ще се ползва също при готвене. Не съм мерил за фира, но по данни от Интернет фирата е 1/10 и така като гледам цифрата е вярна.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната