Философии всякакви. Тълкувания позволяват дори и законите, които пишем, та една книга ли да не позволява тълкуване.

Според мен спокойствието и спазването на основните принципи е по-важно от сметките и стриктността, защото едното сме сколнни да го приемем по-лесно и да го превърнем като част от живота ни, а другото да го приемаме като диета. За мен второто е грешка. Съгласен съм, че като сме по-стриктни ще имаме по-бързи резултати, но и ще сме по-склонни да се уморим и наситим от непрекъснатите сметки и теглилки. Зависи кой как свикне. Не се вглъбявам в излишно смятане, но ето ти жив пример - двете ми закуски напълно си отговарят на "Зоната" като съотношение на трите макроелемента. Ако тръгна да смятам и останлата ми храна през деня смятам, че с нищо няма да съм избягал от Зоната. Относно яйчените жълтъци е хубаво да си спомним и факта, че Сиърс описва, че и лошите айказаноиди са ни необходими и трябва да ги държим в баланс с добрите. Та... тях ги приемам като необходимото зло, а и не се лишавам от толкова много други полезни елементи и минерали в тях.
Като доказателство за това говорят и годишните профилактични прегледи, които си ги правя редовно. Нали уж обвиняват яйцата в покачването на холестерола? Сметни за година и половина по 6 яйца всеки ден каква е бройката...
Холестерола в началото ми беше 4.71, а преди 6 месеца ми беше 3,61...