Зоновото местенце на Italiano

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Чет Окт 09, 2014 2:24 pm

Сега е моментът да давате мнения, препоръки и коментари относно съдомиялните машини за 6 комплекта. Водят се настолни, а не за вграждане.
Ясно е, че 12 комплекта е много по-добре, но нямаме пространство и финансови възможности за голяма съдомиялна.
И пак заради парите отпадат марки като Бош, АЕГ и Електролукс, за които иначе знаем, че са си класика (особено Бош).

Парите стигат за:
- Мидеа;
- Канди;
- Индезит;
- Аристон.

По принцип съм се спрял на последната марка, защото за Мидеа (която е най-евтиният вариант) четох доста лоши отзиви, макар да срещнах и немалко добри, а предлаганите Канди и Индезит, които са на цената на Аристон, са с по-малко функции.
А и Аристон ми звучи една идея по-надеждна марка от тях, макар пък да срещнах инфо, че Аристон било марка на групата Индезит. Не че и за Аристон не срещнах негативни коментари, де ...

Та, някой има ли/ползвал ли е съдомиялна 6 комплекта?
Върши ли добра работа?
Впечатления за изредените марки?
Коментари за функциите?
Ще съм ви благодарен за всяка информация!
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Зоната

Мнениеот Маня » Чет Окт 09, 2014 2:30 pm

С това чудо на техниката после чашите и чиниите намирисват на препарата. Никога няма да си купя, дори най-най препоръчваните марки. Вярно, миенето на чинии не е много приятна работа, но като си помисля, че докато ги изплакна/обърша преди да ги сложа да се мият вече ще съм ги измила... :)
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Italiano » Чет Окт 09, 2014 2:33 pm

Ние в предишната квартира имахме миялна машина и нямаше проблеми с чашите или други съдове.
То зависи какъв препарат използваш - дали е качествен. И самата марка дали е добра и дали изплаква добре.
Миялната не помня каква марка беше, но беше вградена и си личеше, че е хубава.
Но беше за 12 комплекта, а с 6 комплекта нямам никакъв опит.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Tonkata » Чет Окт 09, 2014 8:50 pm

Ити, не знам дали съм доволна или недоволна защото я имам от близо 3 години и си я купихме с много желание, но почти не я ползвам. Марката и е Електролукс. В момента е склад на кутийките ми :laugh: Монтирали сме я под кухненската мивка и е много удобно - мръсните чинии като им отстраниш остатъците да ги мушнеш в миялната. Ама май ще се съглася с Маня, че както в момента сме двама, докато подготвиш съдовете за миялната то ти си ги измил. Сега като се замисля, май я ползвам само след гости. :notagree:
Последна промяна Tonkata на Чет Окт 09, 2014 10:11 pm, променена общо 1 път
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот Italiano » Чет Окт 09, 2014 9:50 pm

Тони, за 6 комплекта ли е?
Ако да - можеш ли горе-долу да ми опишеш колко/какви съдове побира при пълно зареждане?
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Tonkata » Чет Окт 09, 2014 10:13 pm

Ити,
нашата е за 4 комплекта. Мила съм и тенджери и тави, но сам разбираш че е с малък обем.
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот Italiano » Чет Окт 09, 2014 11:30 pm

Тенджери и тави в 4 комплектна ... обнадежден съм!
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот roksi » Пет Окт 10, 2014 8:10 am

Или си купи хубава ,или изобщо не си давай парите .Майка ми има малка ,за 6 к.на Мидеа,изобщо не е доволна,t.на затопляне на водата е ниска и не се измиват добре.Ползвала съм почти10 г. Аристон за 12к.и бях доволна, от няколко месеца имам нова на Сименс-има много хубави програми. Съдовете излизат толкова чисти и блестящи.. както ги дават по реклами те.Мисля ,че и малкия вариант за 6 к. измива както за 12к.Миялната е невероятен помошник ,аз я ползвам ежедневно ,мразя да мия тави и тенджери :laugh1: добре ,че ги има
Аватар
roksi
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот _belladonna_ » Пет Окт 10, 2014 8:44 am

Темата за съдомиялните машини е много интересна. Тези, които нямат са негативни, докато повечето от притежателите са доволни. Аз нареждам съдомиялната след пералнята по важност. Вече 8 години ползвам. Първо бях с 45 см за 9 комплекта, сега съм с голяма за 13 комплекта. Марката е Беко и съм мнооооооого доволна. Абсолютно нищо не мия на ръка. Ние сме 3 човека домакинство и през седмицата я пускам през ден, само вечеряме в къщи и имаме едно готвене, а събота и неделя я пускам всеки ден.Така...това като увод :) Сега конкретно на въпросите ти.
Според мен всяка съдомиялна е по-добра от варианта изобщо да няма такава. Щом няма място за голяма и за 6 комплекта ще върши работа. Моя позната има, те също са 3 човека и събира вътре предимно чаши, чинии, най много една по малка тава да захлюпи отгоре върху чиниите. Но основно тави и тенджери мие на ръка. Такъв е варианта със 6 комплекта. Като бях с 9, ми беше малка затова я смених с голяма, но аз съм тежък случай :) Дори и вазите си мия вътре.
Незнам Беко дали имат за 6 комплекта, аз смело препоръчвам тази марка. А от посочените от теб- в никакъв случай Индезит и Мидея. Не че робувам на марки, но с тези двете имам лош опит. А иначе хубаво е да има повече функции. Незнам до колко сте склонни да си купите уред с транспортен дефект, но много мои приятели си купиха електроуреди на половин цена. Това също е вариант- за по малко пари, по качествена миялна.
Все пак аз бих помислила и за вариант да вместя голяма миялна. Да речем да махнете някой шкаф. Аз за първата миялна си разбих мивката и сложих по-малка :lol: Тъй де, нали ще има миялна, не ми трябва голяма мивка. :lol:
Във всички случаи хубава покупка ви предстои. Успех!
А...да добавя. Няма смисъл да плакнете чиниите преди да ги сложите вътре. Махате със салфетка твърдите отпадъци само. Никога не съм изплаквала предварително и съдовете излизат като нови. Убедена съм че на ръка не може така да се измият. Или поне аз не мога. :)
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот eldass » Пет Окт 10, 2014 9:36 am

И аз съм с две ръце "за" съдомиялната, нищо не мия на ръка почти. Щом нямате място за голяма /45 или 60 см/ и малката ще върши работа. Нищо не плакна преди да поставя в съдомияланата, но често мия филтрите. Така бях посъветвана от техник, който ми направи първоначален инструктаж за ползване. За марката нищо не мога да кажа, предпочитам висок клас уреди и до сега вече 7-8 години нямам проблеми.
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот Italiano » Пет Окт 10, 2014 9:46 am

_belladonna_ написа:Незнам Беко дали имат за 6 комплекта, аз смело препоръчвам тази марка.

Незнам до колко сте склонни да си купите уред с транспортен дефект, но много мои приятели си купиха електроуреди на половин цена. Това също е вариант- за по малко пари, по качествена миялна.

Бела, за съжаление Беко нямат за 6 комплекта. Иначе на доста места прочетох добри отзиви за тях - добро качество на прилична цена.

Лично аз нямам проблем да купя миялна с транспортен дефект, но просто не знам къде продават такива. Твоите приятели откъде ги намират?
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот eldass » Пет Окт 10, 2014 9:53 am

С транспортни дефекти уреди има в Технополис, но определено не са на половин цена. По-добре виж дали няма да намериш втора употреба уред, внос от Германия.
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот _belladonna_ » Пет Окт 10, 2014 10:09 am

http://www.technohit.bg/
Това е магазина. В Технополис не съм се интересувала какво е положението. Може би не всички уреди са на половин цена, но приятелите ми си взеха професионална кафе машина, която веднъж беше намалена заради транспортния дефект и веднъж защото беше на промоция, та им излезе на половин цена. Пак от тях знам че има много атрактивни предложения. В тях почти всичко е от този магазин и не съм чула да имат проблеми. С техниката както знаем има и немалка доза късмет.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот Italiano » Пет Окт 10, 2014 11:04 am

Хммм, само Мидеа има в този сайт. А и са на цена като новите в магазина.

Елдас, и втора употреба гледах, но магазините са в София. А и забелязах, че миялните са от 9 комплекта нагоре. Предполагам, че не им излиза изгодно да карат от малките.

Ами, май нещата отиват към Аристон.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот _belladonna_ » Пет Окт 10, 2014 11:12 am

Сещам се и за друг вариант-Продавалник. И там понякога изкачат интересни неща.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот eldass » Пет Окт 10, 2014 11:15 am

Скоро купувах уреди и търсих малка готварска печка втора употреба - в Германия такъв уред не се използва, може би и малка съдомиялна.
За мен лично е много важно как и къде се сервизират уредите.

Личните ми наблюдения от Аристон са добри, но за друг уред.
Успех, Ити!
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната