Зоновото местенце на Italiano

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Съб Юни 07, 2014 11:39 pm

50 гр. за 1 ПБ.
Но имай предвид мазнините. При 3 блока П ти идват 2 блока М.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Зоната
 

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Чет Юни 12, 2014 10:33 pm

Тия дни си купих за първи път нахут в буркан. Е, много по-вкусен се оказа в сравнение с този, който си варя вкъщи.
При някой да има обратния случай?
Да не изпускам някоя рецепта за по-вкусен домашен нахут?
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот HippoDel » Чет Юни 12, 2014 11:31 pm

И аз така. :laugh1: Тези дни си купих за първи път нахут в консерва. Не мога да кажа дали е по-вкусен, но много по-мекичък, по-добре сварен да речем. И тук ми излезе 60г на блок по етикет, а моя дето си го варя ми излиза 50г.
Чудя се, ако се свари в тенджера под налягане, дали няма да стане такъв мекичък. :think2:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1686
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 4:08 pm
København/София
Жена

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Пет Юни 13, 2014 12:02 am

Моят от буркана излезе 55 грама.
Но е един такъв сочен ... :chef1:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Маня » Пет Юни 13, 2014 12:26 am

В бурканите е много добре сварен. Не съм го мерила на грамаж, ползвам си 1/4 чаша. В тенжера под налягане би се получил подобен ефект. Е, то донякъде зависи и от изходния материал. Този, който съм взимала в буркан е на някаква испанска фирма. И наистина е много приятен на вкус. В едни тесни високи буркани. И от него става страхотен хумус. Като масълце.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Пет Юни 13, 2014 12:23 pm

Да, и моят беше в такъв буркан. От Кауфланд го взех.
Сигурно е същият.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот ginette » Пет Юни 13, 2014 1:17 pm

Hippo написа:Чудя се, ако се свари в тенджера под налягане, дали няма да стане такъв мекичък. :think2:
Аз съм варила нахут в тенджера под налягане-45минути и става мозък.Моят беше внос отТурция на''Крина",но дребен.Накиснах го предварително с гореща вода и така два пъти .Оставих го цяла вечер ,на др. ден леко го кипнах(като фасула) ,за да му сменя водата и после в тенджерата под налягане с три пръста вода над него .Понякога му слагам морков,лук ,като манджичка и съм доволна от резултата. :yess:
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 259
Регистриран на: Нед Юни 16, 2013 1:34 pm

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Пет Юни 13, 2014 4:49 pm

Ох, малко сложно ми идва с всички тия "операции" ... :th:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот eldass » Пон Юни 16, 2014 5:23 pm

Аз го кисна 24 часа и за 20 минути после е готов сварен. Няколко вида купувам /едър и дребен/ и не намерих разлика във вкуса и резултата. Последно си го хапвам пасиран с лимонов сок, сол и сусамов тахан - почти като хумус. Любим ми е.
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 384
Регистриран на: Вто Яну 14, 2014 2:05 pm
София

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Маня » Пон Юни 16, 2014 5:52 pm

eldass написа:Аз го кисна 24 часа и за 20 минути после е готов сварен. Няколко вида купувам /едър и дребен/ и не намерих разлика във вкуса и резултата. Последно си го хапвам пасиран с лимонов сок, сол и сусамов тахан - почти като хумус. Любим ми е.
Опитай да му добавиш и малко свежа мента - става супер.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Пон Юни 16, 2014 9:58 pm

А, бе, по-лесно ми е само да отворя буркана.
Трябва да изчисля разликата в цената за блок ...
:hm:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Пон Юни 30, 2014 12:27 pm

През уикенда купих 102 бири. И не изпих нито една.
'бах ти колко съм жеуезен!
Да си се похваля аз.
:bow:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот venci68 » Пон Юни 30, 2014 12:41 pm

Като подаръци ли ще ги раздаваш или ще ги сложиш в капсула на времето :laugh4:
Аватар
venci68
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 244
Регистриран на: Пон Апр 28, 2014 12:44 pm

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Пон Юни 30, 2014 12:45 pm

Зареждам за рождения ден на съпругата и кръщенето на бебока.
Та, тогава ще си подаря няколко бирички и на мен.
:mrgreen:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот venci68 » Пон Юни 30, 2014 12:46 pm

Извади от отлежалия въглехидрат, то само с бира ще ти навъртят сметката към ВиК :laugh4:
Аватар
venci68
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 244
Регистриран на: Пон Апр 28, 2014 12:44 pm

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Пон Юни 30, 2014 1:28 pm

Бирата е само за загрявка ... така, де - охлаждане.
:laugh4:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

ПредишнаСледваща


Назад към Дневници в Зоната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта

cron