Дневникът на ПламЪчето

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Plam4e22 » Нед Яну 12, 2014 9:39 pm

Karrita написа:Направо като чета и се чудя какво е това варене 30-40 мин. :think2:
Аз кисна овеса една вечер във вода, която леко да го покрие, после направо го слагам на котлона без да доливам повече вода и само леко да заври 3-4 мин. и го вадя. Даже няма нужда да го изцеждам, останала е съвсем мъничко вода, която помага на изварата да се обърка добре като кашичка :lol:

Кари, аз гледам на 1-чка (демек на най-най-слабото) да го варя, защото знам така е най-полезно, а пък и най-вече се чувствам в безопастност от изкипявания и разни произшествия :laugh1: :laugh1:
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Зоната

Мнениеот HippoDel » Вто Яну 14, 2014 4:05 pm

Хайде и аз да се включа в сагата за овеса, да ви разкажа, как без да искам, открих начин и сварих поредната си доза овес, който стана чуден.
Сложих 12 блока в широка тенджера и налях студена вода. Кипнах го и изключих котлона, но го оставих на горещия котлон, докато изстине. След няколко часа овесът се беше раздул, но аз го кипнах отново и пак го изключих и оставих на котлона, докато изтине. Получи се най-хубавият овес, който съм правила до сега. :done:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Plam4e22 » Сря Яну 15, 2014 4:57 pm

Хипо, ето това започнах и аз да правя и съм мнооогооо щастлива с резултата :bigsm39: :bigsm39: :bigsm39:
Не знам дали сте забелязали, но всяко едно нещо, сготвено с различен подход, довежда до коренно различни резултати :cook: Аз съм верен любител на баааавно готвене :bigsm15:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот HippoDel » Сря Яну 15, 2014 9:46 pm

Plam4e22 написа:Хипо, ето това започнах и аз да правя и съм мнооогооо щастлива с резултата

Нали, нали! :) И аз така! :bigsm4:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Plam4e22 » Съб Яну 18, 2014 6:31 pm

Реших да разнообразя и си сготвих Лимец :cheff: излезе ми 15 гр за 1ВП, ама голямо варене падна....поне 50 мин къкреше, а на другия ден пак за около 15мин. Много ми е вкусен, ама по Убаво от овес няма за сега :laugh4:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Darina » Нед Яну 19, 2014 10:01 am

Plam4e22 написа:Реших да разнообразя и си сготвих Лимец :cook: излезе ми 15 гр за 1ВП, ама голямо варене падна....поне 50 мин къкреше, а на другия ден пак за около 15мин. Много ми е вкусен, ама по Убаво от овес няма за сега :laugh4:

Аз лимеца го консумирам по следния начин: заливам го в термус с вряла вода и го оставям до сутринта, т. е. около 10 часа. По-вкусен е отколкото сварен, а и така мисля, че се запазват всички витамини и минерали, които съдържа. Изпивам и водата, която не е попил, но може и да се намери съотношение в което да "изпива" водата и да останат само напоени зърна, но аз не съм си правила този труд. Зърната на лимеца са толкова нежни, че нямат нужда от варене само с накисване се разпукват и стават меки и дори няма нужда от много дъвчене. Купувам го от био магазин половин килограм за 6 лв.
Всяко отделно действие и животът като цяло (ако не се превърне в природна случка, а се води съзнателно) означава поредица от най-дълбоки решения, чрез които душата избира своята съдба, смисъла на своята дейност и съществуване. Макс Вебер
Аватар
Darina

Варна

Мнениеот Plam4e22 » Нед Яну 19, 2014 6:14 pm

Дари, и аз си мислех, че ще мога да го ям след едно хубаво вечерно изкисване, ама... :refuse: мноого ми е твърд този лимец; зъбките ми чак тракат от страх да не се строшат. Може този, който съм вземала да е някой застоял в магазина, защото нали е доста скъп и...едва ли се изпотрепват да купуват лимец.
Иначе вкусът му ми допадна страшно- обичам да експериментирам и това беше успешно начинание. Не знам при теб, успява ли да набъбне, защото при мен ->мнооогоо леко. Изтеглих накрая 1 порция ми излезе 55 грама-как ти се струва :think2:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Darina » Нед Яну 19, 2014 8:44 pm

Пламче как го накисваш? Пробвала ли си в термус с вряла вода? Освен това мога на лично съобщение да ти напиша какъв точно лимец си купувам аз една и съща марка всеки път - според консултанта в магазина бил ръчно събиран и дрън дрън, че има и малко люспи в него, но като го мия те изплуват отгоре и успявам да го измия добре. Следващия път като накисвам ще го претегля и ще пиша в дневника ти колко грама излиза накиснат, но аз го меря сух, после мия, после накисвам за по 6 блока и полсе разделям на 2 или на 3, но на око. И още нещо: пробвала съм всякакви варианти за варене на ориз и изобщо зърна и най-добрия е като заври веднага да оставиш на най-ниската степен под капак за около 20 мин. или повече зависи какво вариш, например императорския ориз, който е с по-твърда люспа варя повече, но пак не съм засичала точно колко време.
Всяко отделно действие и животът като цяло (ако не се превърне в природна случка, а се води съзнателно) означава поредица от най-дълбоки решения, чрез които душата избира своята съдба, смисъла на своята дейност и съществуване. Макс Вебер
Аватар
Darina

Варна

Мнениеот Plam4e22 » Нед Яну 19, 2014 9:00 pm

Идеално ! :bigsm18: и аз точна така обичам:
1-во-накисвам с гореща вода
2.после завира
3.накрая къкри на най-ниска степен, а даже понякога го изключвам да си стои на горещ котлон и
4.МАМА МИЯ :msmile5:
П.С.няма да откажа да ти видя лимеца :laugh4: въпреки че много се съмнямавам да го откртия, тъй като не се намира в много магазини.
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот ели » Сря Фев 05, 2014 1:50 pm

Пламче ,извинявай за нахалството би ли си дала мнението за този протеин който поръчах http://www.yeee.bg/product.php?id=169
ВСИЧКО В ЖИВОТА СЕ ПОСТИГА С ЖЕЛАНИЕ И ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот Plam4e22 » Чет Фев 13, 2014 10:29 pm

ели написа:Пламче ,извинявай за нахалството би ли си дала мнението за този протеин който поръчах http://www.yeee.bg/product.php?id=169

Ели, много съжалявам за късния отговор, но чак сега забелязах, че имам някого на гости в моя Дневник :hug: :hug: :hug:
Та за протеина-НЕ!, има Аспасртам и Суклароза и повечко въглехидрат Виж тук http://www.silabg.com/bg/5559-SCITEC-100-Whey-Protein.html...ще ми се обърне душата, ако ти кажа, че е хубаво да си го купиш :doNotKnow:
Препоръчвам ти да надникнеш в темата за Протеини- там има няколко, които наистина са много добри по показатели :yess:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот HippoDel » Сря Мар 12, 2014 12:30 pm

HippoDel написа:
Plam4e22 написа:
HippoDel написа:Пламче, какво ще кажеш за този протеин http://www.bodylab.dk/shop/oekologisk-maelkeprotein-619p.html-екологичен млечен протеин изолат?

Хипо, определено в Бг никъде няма да намеря подобен протеин- "екологичен" :refuse: като състав- мазнините са супер малко, което е добре, но въглехидрати ме тревожат, че не мога да видя от какво са съставени :hm: иначе 5.5 гр въглехидрати за 100гр протеин е съвсем в норма, но все пак не обичам като няма подробно описание :notagree:
По мои изчисления ти трябва да приемаш 8,6гр за 1БП, което е доста показателно, че е чист от други примеси, а и все пак е ИЗОЛАТ, така че това винаги е най-висок клас протеин :yess:

Пламче, долу има табличка с 3, правоъгълничета. Първото "beskrivelse" е с описанието на продукта, което е отворено. Второто, на което пише "Næringsindhold" е съдържанието, трябва да кликнеш на него и отдолу ти излиза подробна табличка с всички съставки. :hug:

Там пише, че 5,5 гр. въглехидрати са захари. Предполагам, че това са си естествените захари, които се съдържат в млякото, аз така го разбирам. Защото пише, че е извлечен от мляко и е 100% без добавки, а също така има вкус на сухо мляко. :)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Italiano » Пон Мар 31, 2014 12:15 pm

Пламче, от теб искам да ми намериш протеин, ама да е качествен, да няма подсладители (овкусяване може, но не е задължително) и да е сравнително евтин.
Айде да видим има ли такова животно, че трябва да откривам сладоледения сезон!
:laugh:
Направо го пусни в темата за протеините, ако изобщо намериш такъв!
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Pipilota » Чет Апр 03, 2014 2:49 pm

Italiano написа:Пламче, от теб искам да ми намериш протеин, ама да е качествен, да няма подсладители (овкусяване може, но не е задължително) и да е сравнително евтин.

Ити, време е май и аз да покажа моя протеин ;) Бегай бързо у темата за протеините :runfun:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Plam4e22 » Чет Апр 03, 2014 10:59 pm

Italiano написа:Пламче, от теб искам да ми намериш протеин, ама да е качествен, да няма подсладители (овкусяване може, но не е задължително) и да е сравнително евтин.

Ити, хитър си ти - :laugh2: еФтин и Убав :laugh4: :laugh4: ама честно казано такова животно ако имало , то все още не съм разбрала :laugh4:
Все пак има добри варианти за не толкова съкрушаващи цени: http://shop.bb-team.org/now-foods-whey-protein-isolate това ми е най-любимият пример за ИЗОЛАТ, а иначе този от iherb се представя много добре: http://www.iherb.com/Country-Life-Glute ... 350-g/1804. Оттук нататък вече мога да проверя колко ще излезе с отстъпка, ама това важи само за първият :yess:
П.С. Пипи е дала за пример в темата за Протеините един страхотен, ама наистина доооостааа недостъпен за нас протеин: http://www.vitaminshoppe.com/p/nature-b ... z3JMUkaySN.
Това за сега , ако изскочи нещо, ще драсна още някой ред :Hello:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот HippoDel » Пет Апр 04, 2014 11:12 am

Plam4e22 написа:П.С. Пипи е дала за пример в темата за Протеините един страхотен, ама наистина доооостааа недостъпен за нас протеин: http://www.vitaminshoppe.com/p/nature-b ... z3JMUkaySN.

Plam4e,
Този протеин е подсладен с sucralose, тя не е ли вредна? :think2:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната