от Darina » Нед Яну 19, 2014 8:44 pm
Пламче как го накисваш? Пробвала ли си в термус с вряла вода? Освен това мога на лично съобщение да ти напиша какъв точно лимец си купувам аз една и съща марка всеки път - според консултанта в магазина бил ръчно събиран и дрън дрън, че има и малко люспи в него, но като го мия те изплуват отгоре и успявам да го измия добре. Следващия път като накисвам ще го претегля и ще пиша в дневника ти колко грама излиза накиснат, но аз го меря сух, после мия, после накисвам за по 6 блока и полсе разделям на 2 или на 3, но на око. И още нещо: пробвала съм всякакви варианти за варене на ориз и изобщо зърна и най-добрия е като заври веднага да оставиш на най-ниската степен под капак за около 20 мин. или повече зависи какво вариш, например императорския ориз, който е с по-твърда люспа варя повече, но пак не съм засичала точно колко време.
Всяко отделно действие и животът като цяло (ако не се превърне в природна случка, а се води съзнателно) означава поредица от най-дълбоки решения, чрез които душата избира своята съдба, смисъла на своята дейност и съществуване. Макс Вебер