Ами .... след няколко дни ще стане цяла година от последното ми писане в дневника

и не знам от къде да започна

1 - за една година в зоната свалих 10 кг - чудесен резултат(бях 78 при ръст 160 преди началото на зоната), при това не бях особено стриктна във втората половина от годината;
2 - следва луксация на колянното капаче и 45 дни гипс, последвани от дълга и болезнена рехабилитация и раздвижване;
3 - докато бях гипсирана бях по-зелена и от най-зелените ( благодарение на милото ми, което стриктно отмерваше дажбите ми). Съответно след сваляне на гипса бях с 2 кг по-малко или вече 66 кг. Неистовата радост и задоволството, които изпитах от този резултат, бързо избледняха, защото въпреки зоновото ми хранене килограмите започнаха бавно и постепенно да се движат нагоре. Няма да крия, че зоновото комбинирах с прегрешавания, а те се случват изключително лесно под стрес, когато времето те притиска и имаш много задачи за кратко време и всяка от тях е с огромна "тежест". Въпреки стремежът ми да компенсирам грешните въглехидрати със съответното количество протеин резултатите са категорични

;
4 - настоящ резултат 74 кг.
Ядосах се на себе си, защото:
а) далеч от форума съм загубила мотивацията си;
б) гонейки само визуални резултати, влагам по-малко усърдие и стриктност в постигането им в сравнение ако търсех и здравословни такива (аз и дебеланка съм си готина, честно

);
в) за себе си го правя дявол го взел!
По празниците си наложих да чета - форума, отново статиите, дневниците и да изпитам с изключителна сила срама от провала си, за да се нахъсам с ентусиазъм и инат отново да се включа стриктно в зоната.
Е, като цяло не съм чак такъв огромен неудачник - поне отказах цигарите това лято, та нищо чудно повишаването на килцата да е и ефект от това

.
Време е обаче да се вмъкна в Зоната и да засияя отново, защото знам, че е възможно и защото знам, че мога.