Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
HippoDel написа:TanyaS написа:Да се включа и аз с въпрос за тиквата
Имам пред вид не моята тиква, а печена тиква във фурна....колко е 1 БВ?
Сурова = 1БВ = 140 гр....това ли е и как се получават 237 гр от менюто на Ваня?
Таня, мисля че идва от тук:Karrita написа:ели написа:Кари ,печената тиква колко гр беше за 1В спомням си че беше писала някаде но не го намирам искам да си опека на фурна понеже много обичам печена тиква с канела
237 гр.
Но наистина, няма как, ако 1БВ сурова тиква е 140г, печената да е 237. Има някаква грешка или информацията е от друг източник, а не от таблицата. Добре е този въпрос да се изясни.
Сега погледнах, инфото е от http://www.bb-team.org/hrani/id/572916_ ... na-bez-sol, но това е за варена и готвена тиква, т.е. поела вода, а не за печена. Значи информацията е подвеждаща.
Karrita написа:Хипо, не знам дали е подвеждаща информация, защото на тиквата като се пече също се слага вода или мляко ( поне аз така правя), да не говорим, че някои хора я подваряват първо и после я вкарват в фурната. Така, че има логика данните от bbteam-a да се точни. Аз лично я ям по този грамаж.
eldass написа: Успокояващото е, че тиквата е с нисък гликемичен товар, а снощи четох в сайта на Барито, че до 3000 единици е горна граница при едно хранене /за сравнение среден банан има ГТ 2500, една ябълка 860, едво киви 590/
Karrita написа:Хипчо, тя пише, че е на 10 блока.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта