Ето че месец след като съм член на партия "Зоната" ми остана време да напиша няколко думи и за себе си и да направя място, където "надзирателите " да ми местят неподходящите коментари (нищо лично Ити
)
Доста време си мислех, че сама ще успея да се справя с килограмите си, които натрупах след второто раждане и не мога да смъкна вече повече от 10 години. Пък и всяка зима се освинвам и си мислех че като пукне пролет ще успея да се справя (самозалъгвах се - както всяка пролет). Но един прекрасен ден трябваше да отида на служебен банкет. Извадих от нафталина официалния панталон, пазен само за такива случаи и последно обуван на предния новогодишен банкет - и ужас - не можах да го закопчея. Дорева ми се - ами сега какво ще облека (забележете че се ядосах не затова че съм станала свиня майка, а затова че няма какво да облека
). Обух дънките, които носех всеки ден на работа и.... така реших официално, че трябва да се замисля сериозно за това как изглеждам.
Мина около месец и аз само четях и говорех с дъщеря ми и тя все ме ръчкаше - и едни ден не издържах на психическия тормоз от нейна страна и в навечерието на 40-ия си рожден ден казах - започвам. Купих си кухненска везна и кантар - като стъпих и видях 85,6 щях да припадна - та аз през бременностите си не съм тежала толкова при височина 1,63 см??? Казах си че хората май е по-лесно да ме прескочат, отколкото да ме заобиколят.
И така на 20. 01 започнах с 9 блока - 2, 2, 1, 3, 1. Първите дни ми идваше да убия някой, особено след като на 21.01 и дъщеря ми реши да зонува. Хващаха ме нервите особено сутрин, когато трябваше да глася по две закуски и два обяда. Горкия хладилник, колко удари отнесе при затваряне - не е истина просто. Но след първите три дни реших обедите да ги глася от вечерта и нещата си дойдоха на мястото. Но нещо започнах да огладнявам и цяла симфония за цигулка и оркестър свиреше в стомаха ми около 15 часа. Така увеличих блоковете си на 10 - 3 блока и на обяд. Дойде и излишната енергия и като летящия холандец се носех из къщи.
Станах многословна - като краен резултат - минус 4,4 кг за един месец (81,2 съм в момента) и въпросните панталони от новогодишния банкет вече се закопчават около мен.
От три дни съм отново на 9 блока, нямам никакво движение освен вкъщи и до работа.
Най-тържествено обещавам да пиша, мило дневниче, няма да те изоставя