ИТИии, да не се отнесеш пак и да се объркаш пак и да ми изместиш коментара
Не мърдам от тук ша знайш
Сега да кажа- Хриси, ние във Варна знаеш ли как си замразяваме мидички...
в шишенца от минерална вода..
Да видиш как събирам шишенца от вода, като клошарче бях, и като видех празно шишенце където и да е из етажите на къщата и го прибирах
Все едно виждах буркани за компоти
Ама мойте компоти са морски
Това лято като си бях на морето в къщи, и като се свари един голям казан миди, и после сядаме една бригадка да ги чистим и черупките на една страна в лонди, мидите от другата страна мятаме в тенджерки.
След това пълним шишенцата с мидички, а чорбата в която са вряли мидите се прецежда и се налива в шишенцата с мидите. Като внимаваме да не попада никаква друга вода в тази вкусотия,освен чорбата, защото малко вода да има и после като ги извадиш от фризера и стават тричави. А така, вадиш шишенцето, оставяш го да се отпусне, режеш му "зелката" и го изсипваш в чинията и все едно сега си ги сварил....направо си е чудо...аз тайно от митничарите домъкнах тук в Чикаго 2 шишенца и тъкмо се бяха полуотпуснали и бяха готови за ядене
Ама си е страшна вкусотийка Аз най-много ми мачкам с разтопено масло, копър и чесън...малииии...
И нали се сещате че в такива моменти изобщо не си помислям за съм в Зоната
А пък аз каква рибена пъстърма правяяяя, няма кой да ме бие
и каква веяна скумрия...сега се сетих, че е време да метна две три филенца от акула да ги брули вятъра...
Всяка година си правя такива гевезалъчета, ама тая година окъснях нещо. Имам снимки от преди няколко години на скумрийката ми, снимах ги да се хваля на някой, ама не помня за какво беше де, че да се похваля и тук, Те всяка година изглеждат по един и същи начин
В тази скумрийка кокала го нЕма...
кисната е разни магии и подправки, и после вадиш, и режеш като пилешко рулце....просто блаженство....
И за протокола- това нещо колко водка изпивааааа...итито с неговите чашки винце просто го помитам като цунами... Ама и зебележете с какъв пиниз и любов и професионализъм съм ги увила в канапчето- личи си морското чедо нали
Айде спирам да се хваля, че ми става неудобно вече, и сама започнах да си завиждам
Днес ще ходя да купя акулка за пъстърмичка и 4-5 скумрийки. Добре че се заговорихме, че да се сетя