Здравето в Зоната

Дискусии свързани със здравето - съвети и начини за постигане на по-добро здраве.

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Здравето в Зоната

Мнениеот Dianant » Чет Фев 06, 2014 8:31 pm

ели написа:Здравейте и от мен тука ,какво ви е мнението за храносмилателните ензими от доста време имам проблеми с стомаха колит газове но без болка след храна ми се подува стомаха почти през целия ден стои подут и с газове

Ели, и аз го имам същия проблем, но той може да има различни причини. При мен е непоносимост към лактазата ( млечната захар). Всеки човек я има в малка или по-голяма степен , особено по-възрастните хора. Опитай първо да не ядеш никакви млечни продукти и да четеш на всеки етикет какво пише. Ако след седмица няма облекчение, значи е нещо друго. Освен това повишената консумация на пресни ( най-вече зелени) зеленчуци може да доведе до същото.
Така,че преди да си дадеш парите за каквото и да е, провери какво е точно.
Dianant
Новак в Зоната
Новак в Зоната

The Nederlands

Зоната

Мнениеот Dianant » Чет Фев 06, 2014 8:38 pm

igito написа:Здравейте и от мен - нов член в Зоната. От известно време чета публикациите ви из целия сайт,прочетох и книгата МУ.от около 10дни съм в Зоната или около нея. Малко ми е трудно да смятам точно продуктите и точно тия дни ми беше много натоварено на работа, та не успях да съм съвсем в зоната. При моята работа няма как докато работиш да кажеш на останалите да спрат и да ядеш пред тях :lol: . Както и да е, чудех се дали съм в зоната и реших, че съм понежесе събуждам преди алармата и не съм изморена и после крива и дръпната. Не крякам на децата за щяло и нещяло и съм по-спокойна от мъжа си, което определено е напредък. Поздравявам всички ви за това, че сте тук и искам да попитам някой има ли представа как действа зоната на щитовидната жлеза,че аз пия един хормон,а лекуващата ме ендокриноложка не е съгласна с тези количества храна по зоната. Аз пък не съм съгласна с нея и май ще я сменя, щом вече година не може да ми каже от какво ме лекува, освен генетичната ми предразположеност към струма. Дайте линк ако не ви се пише. Вие имате много опит в зоната и със сигурност ще имам и други въпроси към вас, на за сега този ме вълнува най-много тъй като е свързан с обмяната :yess: благодаря предварително

Igito, аз имам Хашимото с хипотироизъм ( автоимунна болест на щитовидната жлеза). Кажи й на ендокриноложката да се уволни сама. :lol: Тя какво иска - да ядеш по 1 кг пържоли на ден ли? Гледай предаването " Лечебно хранене" по TLC ако не се доверяваш в началото на Бари Сиърс. Кажи й и тя да гледа и да се учи.
Давай смело. След 1 месец в Зоната си направи пълни изследвания в добра лаборатория и сам се убеди как реагира тялото ти. За 1 месец няма да ти се случи нищо лошо. Успех! :yess:
Dianant
Новак в Зоната
Новак в Зоната

The Nederlands

Мнениеот ели » Пон Фев 10, 2014 1:06 pm

Здравейте от вчера ме е нападнал някакъв вирус :coldweather: от къде ме докопа не знам гърло кашлица хрема и.т.н.,но аз реших за си се храня в Зоната въпреки това лекувам се с хомеопатични препарати + клеева тинктура досега с успех понякога се се стигало и да антибиотик по принцип имам хр бронхит и хомеопатията е по малкото зло но да видим а кашлицата лекувах с черна ряпа и мед ако сиропа не помогне ще прибегна и до нея въпреки ,че се храня в Зоната въглехидрата ще надвиши пропорцията каквото излезне , но не искам да напускам Зоната накрая ще видя резултата в/у кантарчето :laugh1:
ВСИЧКО В ЖИВОТА СЕ ПОСТИГА С ЖЕЛАНИЕ И ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот Italiano » Пон Фев 10, 2014 1:28 pm

Аз от лекарства много не разбирам, но за сиропа против кашлица знам, че е най-измисленото нещо - хич не върши работа.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот ели » Пон Фев 10, 2014 1:43 pm

Кой по точно ние с детето пием Стодал и черна ряпа издълбана с мед и 2-3 дена и няма помен от кашлицата
ВСИЧКО В ЖИВОТА СЕ ПОСТИГА С ЖЕЛАНИЕ И ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот Italiano » Пон Фев 10, 2014 2:07 pm

Тия купешките сиропи.
Иначе съм с 3 ръце ЗА домашните лекове!
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Italiano » Пон Фев 10, 2014 2:36 pm

Кошута, запитването ти е преместено в темата за протеини в Зоната :bigarrow: Протеини в Зоната
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Самми » Вто Фев 11, 2014 10:58 am

За кашлица много добро е равни части мед и джинджифил на прах - не е зоново, но върши страхотна работа. Обърква се и периодично се смуче като бонбон.
Аватар
Самми
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Italiano » Вто Фев 11, 2014 6:41 pm

Ама то не седи ли малко течно ... :th:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Самми » Сря Фев 12, 2014 10:44 am

Ако медът е хубав, истински, той най-вероятно няма да е течен, а съвсем леко ще е почнал да се захаросва...., но даже и да е леко течна сместа това не е проблем. В изразът ми "смуче се като бонбон" вложих идеята за бавното въздействие на комбинацията.
Леко започващ да се захаросва мед е най-доброто средство срещу хрема също. Нослето се почиства (издухва доколкото може) взема се мед колкото малко грахово зрънце и с клечка за уши, примерно, се поставя в ноздрите малко над средата. Ляга се по гръб, главата леко отметната назад. Метъд започва да загрява синусите и да се топи бавно, през това време усещате леко парене. Веднага щом усетите, че медът започва да се стича по вътрешната страна на носоглътката ставате и опитвате да изплюете, сори, ама няма как да го обясня по-деликатно, всичката гадост, която се е стекла от синусите и така докато всичко си излезе навън. Не е желателно тези секрети да се поглъщат. Изпитано е многократно и има страхотен ефект.
10 дневен курс от такова лечение помагало при синузит. Нямам такова заболяване, но съм склонна да повярвам на това :) .
Аватар
Самми
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Стеф » Сря Фев 12, 2014 4:35 pm

Да предложа и аз бабина рецепта при кашлица - не е зонова за жалост, но помага - 2 с. л. мед, 1 ч. л. сода за хляб или нишадър и 1 с. л. краве масло - обърквате хубаво чак да побелее и вземате по една лъжица при дразнене и кашляне.
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Горна Оряховица

Мнениеот HippoDel » Съб Фев 15, 2014 4:36 pm

Самми написа:Ако медът е хубав, истински, той най-вероятно няма да е течен, а съвсем леко ще е почнал да се захаросва...., но даже и да е леко течна сместа това не е проблем. В изразът ми "смуче се като бонбон" вложих идеята за бавното въздействие на комбинацията.
Леко започващ да се захаросва мед е най-доброто средство срещу хрема също. Нослето се почиства (издухва доколкото може) взема се мед колкото малко грахово зрънце и с клечка за уши, примерно, се поставя в ноздрите малко над средата. Ляга се по гръб, главата леко отметната назад. Метъд започва да загрява синусите и да се топи бавно, през това време усещате леко парене. Веднага щом усетите, че медът започва да се стича по вътрешната страна на носоглътката ставате и опитвате да изплюете, сори, ама няма как да го обясня по-деликатно, всичката гадост, която се е стекла от синусите и така докато всичко си излезе навън. Не е желателно тези секрети да се поглъщат. Изпитано е многократно и има страхотен ефект.
10 дневен курс от такова лечение помагало при синузит. Нямам такова заболяване, но съм склонна да повярвам на това :) .

Да, това наистина действа, аз съм го прилагала и на мен, и на децата, но ужасно щипе. Когато носоглъдката и гърлото са възпалени, за да омекотя болката от паренето слагах в меда малко домашна мас, но пак си щипе. :(
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот pfoenix » Чет Фев 20, 2014 6:41 pm

Здравейте, искам да попитам нещо.? Значи от както започнах зоната, по лицето ми взеха да излизат пъпки.? Преди имах пъпки, но след пубертета изчезнаха, сега пак взеха да се появяват.?

Другия ми въпрос е, защо вече не мога да се потя.? Преди само пред седене на компютъра, гърба ми беше целия вир вода, сега вече едвам се изпотявам. Физическото ми натоварване е доста, на ден имам по 17 км. велоергометър с средна скорост 25-30 , отделно имам силови тренировки всеки ден.? :(
pfoenix

Мнениеот tanita68 » Чет Фев 20, 2014 8:01 pm

Ами може би не пиеш достатъчно вода и затова не можеш да се потиш. А относно пъпките - вероятно организма ти се изчиства от токсините така да се каже. Като не поемаш достатъчно вода, за да ги изхвърляш с урината, те избиват по кожата. За сведение аз пия най-малко 3 л вода на ден, а в повечето дни стигам и до 4л.
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот pfoenix » Чет Фев 20, 2014 9:44 pm

Ми не пия достатъчно количество вода, аз на ден пия по 2 литра 2,5 литра, повече не мога да пия корема ми се надува. Добре благодаря ти за инфото :)
pfoenix

Мнениеот HippoDel » Чет Фев 20, 2014 9:48 pm

tanita68 написа:Ами може би не пиеш достатъчно вода и затова не можеш да се потиш. А относно пъпките - вероятно организма ти се изчиства от токсините така да се каже. Като не поемаш достатъчно вода, за да ги изхвърляш с урината, те избиват по кожата. За сведение аз пия най-малко 3 л вода на ден, а в повечето дни стигам и до 4л.

Напълно съм съгласна, ако започнеш да пиеш достатъчно вода за твоите килограми, пъпките ти ще изчезнат и ще започнеш да гориш повече мазнини. Мисля, че за твоите килограми водата, която трябва да пиеш на ден е м/у 3,5-4л.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Здраве