Предлагам ви още една рецепта:
Поширано пилешко филе2 х 3 БП
170 г пилешки гърди без кожа
(това е горе-долу 1 филе от опаковка)
Филетата се изтъняват чрез начукване през стреч фолио или полиетиленов плик (за да не пръска)
Всяко филе се поръсва с малко сол и чер пипер и сухи и свежи подправки по избор (добавям кимион, кориандър, лют червен пипер, листенца розмарин, листенца мащерка, копър, може да се ползва и готова подправка за пиле)
Всяко филе се завива на руло, което се увива стегнато в стреч фолио. Завързва се като бонбон с готварски конец. Допълнително се увива и в алуминиево фолио, отново като бонбон.
Вари се във вода за 20-25 минути.
След като изстине се развива и реже на порции от по 3 БП (това на око, филетата са мерени сурови). Ако ви се мери може да претеглите вече сготвеното руло и да изчислите приблизително по колко грама излиза 1 БП.
Можете преди да хапнете 3-те си блока, да ги запържите леко в 1 ч.л. гхи (3 БМ).
Остава ви да помислите за гарнитурата и десерта, които да попълнят 3 БВ.
Снимките за 18 БП (500 г филе), тъй като приготвих и за сина ми. За себе си оставих 2х3 БП за утрешното меню.