от Ина » Пет Яну 24, 2014 12:02 pm
Не точно въпрос, по-скоро размишления за моите опити да стоя по-близо до центъра на зоната и ще се радвам да споделите, дали и вие се чувствате така.
Значи, първо, не мога да изкарам без междинна закуска между сутрешната закуска и обяда, а в същото време вечер направо насила ям, особено преди лягане. Струва ми се, че всеки организъм има индивидуален метаболизъм, на едни е по-силен сутрин, на други вечер. Сутрин закусвам по 2 блока към 9, междинна 1бл около 11 и половина, обяд 3бл в 14, пак междинна 1бл около 17ч, вечеря 2 бл. около 21ч, преди лягане пак 1бл., общо 9 бл., както ми сметна калкулатора на сайта (162 см висока, 68 кг, 85 около пъпа, 105 ханша, почти не спортуваща). Дали така е ок? Или да сваля малко от вечерята към закуска?
Няколко дни подред си правих като закуска следната комбинация: 1 нарязана ябълка (маааалко по-малко от 2БВ)+100 гр котидж сирене (също е маааалко по-малко от 2 БП)+2 нарязани орехи (2 БМ), всичко смесено, и всичко беше ок. Изведнъж, преди 2 дни, след като изядох същата закуска, просто на мига усетих такъв глад, че бях готова да изям всичко каквото ми падне. Така и не разбрах какво се случи, но предполагам, че години лутане от диета към диета са поизхабили доста сложната хормонална система, и трябва повече време за нейното калибриране. Вие как мислите?
Другото нещо за което се чудя е ако изпитвам глад след някакво ядене, защото очевидно не успях да го балансирам както трябва, дали трябва веднага да хапна нещо балансирано? Или да изтрая така малко на глад и следващото да се постарая да го балансирам по-добре?
Хора, извинявайте, че ви задавам такива глупави въпроси, най-вероятно всичко това го пише тук някъде, но аз или го пропуснах, или не му обърнах внимание, много ви благодаря за търпение и доброжелателност, абе страхотни сте и ви благодаря че давате рамо на всички начинаещи.
Ако не си стигнал там където си искал — не вини пътя, че бил крив.