Вижте сега мили зоНбенца...нека да уточня малко, и да приключим тази тема. Тук не става въпрос за кой от нас какво е направил, кой колко актив има и за благодарности. Знам, че всички се радвате и сте оценили всичко, за което аз ви благодаря. Тук става въпрос за съвсем друго нещо. Нека да обясня, за да не ме разберете погрешно.
Значи, когато прекалено много се коментират най-различни продукти тук в тази таблица, и когато всеки казва "Има грешка", "Не може да бъде", "Няма логика за този грамаж" и т.н и какво става знаете ли..? Всеки един начинаещ, който тепърва е открил този форум или тепърва се запознава със Зоната, и попадне в тази тема какво става?- на момента започва да се насажда семенцето на съмнение- абе къв е тоя сайт, кви са тези грамажи, щом всички питат и се чудят...значи нещо не наред. Тая Пипи ли е, ква е там, каква таблица е направила, на кого да вярвам и т.н...и по този начин някой от хората може би остават разочаровани или несигурни от информацията в целия сайт. А моята цел е да сме колкото се може по прецизни и точни в предаването на информацията.
Аз какво правя? Предавам директно информация от Бари Сиърс- от неговите книги, от неговите инстриктори в Зоната и от неговите сайт и блог. Ако Сиърс е написал една чаша, значи аз давам количество за една чаша. Дори и Сиърс да е направил грешка, аз не нося отговорност, и в допълнение- нямам смелостта да се изправя пред такъв велик за мен доктор и да оспорвам кое е правилно и кое не в неговата диета. Разбирате ли какво имам предвид?
Аз не съм се обидила на никой тук, не се чувствайте виновни за това че сте изразили съмнение...напълно нормално е
. Просто приемте, че това е Инфо от Сиърс, и след като виждате, че Зоната работи 99.9 % при хората, защо тогава е необходимо да се тормозите с излишни сметки, ровене из сайтове за някакви грамове разлика, и т.н. Ми той Барито е свършил всичката работа за вас, а от вас се иска само да ядете и да спазвате чашите и унциите които ви е дал. Когато има някой продукт, който много ви съмнява и не ви харесва, просто си ползвайте грамаж от друг източник и това е.
Единственото което искам е хората да не съмняват в достоверността на информацията. В този сайт всичкото инфо идва от Зоната. В някоя от статиите може да има някакъв много, много малко мижав процент информация от друг източник извън зоната, но това са някакви отделни изречения, с цел да потвърди казаното вече от Сиърс, като задължително съм посочила източниците.
Това беше и една от основните причини да се откажа от първия блог за зоната - bg-zonata, тъй като собственичката на блога слагаше материали и статии които изглеждаха от зоната, но всъщност не бяха от Сиърс..т.е дали е вярно казаното...никой не знае
.Може и да е вярно, но не е от Сиърс....По този начин аз се чувствах, че губя доверието на хората, и че не им предаваме достоверна информация. За това държа тук информацията която се публикува да е взаимствана единствено и само от негови книги, статии, интервюта и публикации. А до колко е вярно всичко...само Сиърс може да каже, а ние с нашите резултати можем само да го потвърдим. Ако Сиърс е казал една чаша, аз давам грамажа колкото тежи тази чаша. Разбирате ли? За това не искам да правим драстични промени в таблицата. Нямам толкова умствен потенциал и смелост, за да се сравнявам със Сиърс, и да ПРЕизмислям Зоната с нови количества за блок. Ако има такива смелчаги, могат да направят някакъв вид "пернишка Зона"...нали всички шантави новоизобретени щуротии са пернишки, че и ние да не останем на зад
Айде спирам до тук, че започнах да се повтарям
А и това не означава сега да спрете да кометирате количествата за даден продукт. Просто приемете, че Сиърс ги е дал така, а защо е така...трябва да питате него