Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
vanja написа:Имам въпрос относно нахута - днес реших да си сваря /за първи път ще варя нахут/ и гледам в таблицата в суров вид - 1/4 чч, в сварен - също 1/4 чч - но той като се свари нали ще набъбне. Погледнах в bb team стойностите - въглехидратите в суровия - 60.65 т.е 15г за 1 БВ, а сварения 27.42 въглехидрати - изчислих 33г сварен за 1 БВ. Дали е правилно или греша, какво количество да изям за 1 БВ? Аз измерих точно 1 чч суров и вече съм го накиснала...
vanja написа:Имам въпрос относно нахута - днес реших да си сваря /за първи път ще варя нахут/ и гледам в таблицата в суров вид - 1/4 чч, в сварен - също 1/4 чч - но той като се свари нали ще набъбне. Погледнах в bb team стойностите - въглехидратите в суровия - 60.65 т.е 15г за 1 БВ, а сварения 27.42 въглехидрати - изчислих 33г сварен за 1 БВ. Дали е правилно или греша, какво количество да изям за 1 БВ? Аз измерих точно 1 чч суров и вече съм го накиснала...
vanja написа:Аз пак да поптам за този нахут. Тъй като в таблицата е дадено 1/4 чч за 1 блок, но не мога да преценя точно колко ще е 1/4, затова напълних цялата чаша 250 мл до горе и реших, че това са 4 блока съответно. След като го киснах към 15 часа и после го варих 2 ч, прецедих го и като го претеглих количеството тежеше 470 г или 1 блок 117г - възможно ли е да е толкова много, при вас колко г излиза 1 блок сварен /който е варил/?
vanja написа:Имам още един въпрос относно блоковете. Ако даден зеленчук го няма в нашата таблица, вземам данните от bb team - но там няма данни за фибрите, знаете ли дали са вече извадени от въглехидратите или трябва да ги търся другаде. По конкретно ме интересува алабаша - понеже сега го има в изобилие и почти всеки ден го ям, вданните са дадени вглехидрати 6,2 или за 1 БВ - 145г алабаш. Правилно ли го смятам?
Karrita написа:vanja написа:Имам още един въпрос относно блоковете. Ако даден зеленчук го няма в нашата таблица, вземам данните от bb team - но там няма данни за фибрите, знаете ли дали са вече извадени от въглехидратите или трябва да ги търся другаде. По конкретно ме интересува алабаша - понеже сега го има в изобилие и почти всеки ден го ям, вданните са дадени вглехидрати 6,2 или за 1 БВ - 145г алабаш. Правилно ли го смятам?
В bbteam-a има таблица с подробни данни ( кликваш върху продукта) и фибрите не са извадени.
http://www.bb-team.org/hrani/id/187255_alabash-surov
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта