Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
pipilota написа:еми Кари, точно това е, че няма отговор на този въпрос...точно за това казвах и преди на Гого и на другите, за няколко грама в + или - че не са от значение, защото Бари е дал всичко в чаши, и ако трябва да се превърне в грамаж, зависи как е накълцано. Аз какво правех, къцах е по- наситно, после по на едро, после гледах в разни сайтове стойностите, както в ббтеам, и така, слагах нещо средно...просто само като се сетя колко време ми взе всичко това и ми става лошо
eldass написа:Да питам и тук. Купувам кисело мляко 2%. Но имам вкъщи 4 вида и не мога да определя колко да ям за 1 блок.
ЕлБи 2 % Мазнини
3,2 белтъчини - 700/3,2 = 219 гр.
4,2 въглехидрати - 900/4,2 = 214 гр.
Елена 2% мазнини
3 белтъчини - 700/3 = 233 гр
3 въглехидрати - 900/3 = 300 гр.
Верея БДС 2 % мазнини
3,2 белтъчини - 700/3,2 = 219 гр.
4,2 въглехидрати - 900/4,2 = 214 гр.
Хармоника 2 %
3,3 белтъчини - 700/3,3 = 212 гр
4,5 въглехидрати - 900/4,5 = 200 гр.
Кое е най-добрият избор и кое е най-лошият избор от изброените? За мен като вкус е най-хубаво хармоника, струва ми се по-истинско и по-рядко. Елена е най-гъсто. И трябва ли да добавям мазнина към тези млека?
А чесънът какъв въглехидрат е /зелен или.../, две скилидки са около 7 гр. - около 2 гр. въглехидрати са. Пренебрегва ли се?
eldass написа:Но сега имам нов въпрос за помелото. Зелено ли е и какъв грамаж за блок въглехидрати?
Мерси.
HippoDel написа:1 ч.л.=5мл.,1 с.л.=15мл.
Хриси написа:HippoDel написа:1 ч.л.=5мл.,1 с.л.=15мл.
В такъв случай следва ли да смятам, че 3БМ= 5 мл зехтин ( понеже зехитна така и не разбрах как да го меря).
Хриси написа:Благодаря, Хипо! Оказа се, че съм се лишила от някоя и друга какпка зехтин, мерейки за 1 блок 1,5 мл, а те били цели 5 мл. Хеее, колко хубаво!
Хриси написа:В такъв случай следва ли да смятам, че 3БМ= 5 мл зехтин ( понеже зехитна така и не разбрах как да го меря).
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта