Здравеите!Влизам в Зоната от днес и след като прочетох доста неща малко се пообърках
!Има някои неща, които не ми станаха ясни и Ви моля за помощ.Ето и въпросите:
1.) Може ли да се яде нар и по колко!?
2.) Може ли да се яде слънчогледови семки и по колко?!
3.) Прочетох книгата на д-р Сиърс и на д-р Папазова и има някои несъответствия, като например количеството на суровите и накълцани домати , количеството на гъбите, кестените, а може да има и други, но тези ми направиха впечатление.Та....въпросът ми е коя от двете книги да следвам?!
4.) И последен въпрос....Семейството ми е петчленно и искаме всички да спазваме режима!За днес съм направила менюто и сега започнах да планирам утрешното.Реших да готвя "Кокошка Капама" от книгата с българските рецепти и понеже на всеки от семейстеото ми се полагат по 3 блока за обяд, изчислих че трябва в капамата да има 15 блока от всичко...нали така!?И добре изчислих си месото, но нали Вх също трябва да са 15 блока, но стават страшно много продукти, ако 1 блок Вх е 1 и половина лук, 3 или 4 чаши гъби, 1 или 1 и половина чаша домати, трябва да сложа по супер много от всичко.Добавих една ябълка- 2 блока Вх и стана че в манджата ще имам 15 блока П, 15 блока М и най-много 5-6 блока Вх?!Как да набавя останалите блокове?!Моля помогнете, дано има някой на който му се налага да готви за повечко хора!Благодаря много предварително и се извинявам, ако не е трябвало да пиша точно тук, но ще се коригирам за в бъдеще!Спорен и приятен ден на всички!