Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
tshivacheva написа:Начало на пета седмица в Зоната за мен.
Странно че тази сутрин съм +1.5 кг в сравнение с петък, въпреки че не съм прегрешавала и два поредни дни вървях по около 5 км
Успешна седница на всички зонуващи !
tshivacheva написа:Може ли пък за 2 дни да съм складирала 1.5 кг мазнини?
Тъкмо се бях окуражила, че прогресивно свалям кг. и съм повече отвсякога подвижна , сега ново двайсет.
Заради подобряване на инсулиновата чувствителност трябва да се движа, а с движението намалявам отслабването
ОХ, какво ми дойде на главата!
tshivacheva написа:Открих нов фактор - инсулинов индекс на храните.
Gazilot написа: При мен например, теглото варира, но както е казала Хипарката...
Gazilot написа:два дена съм 87+ и след това, 86,2 примерно, после падам още и после пак покачвам малко и т.н. и т.н.. Просто спазвайте Зоната и всичко си идва на мястото, казвам Ви го от опит.
Italiano написа:Сигурно не става въпрос за гликемичния индекс, защото няма как хлябът да с по-нисък от млякото.
Освен ако Таня не се е объркала нещо ...
Основна разлика между подхода за установяване на инсулиновия и гликемичния индекс е, че в първия случай, както горе споменахме, се ползват изокалорични порции, а във втория - порции с равно количество въглехидрати.
Смисълът на това е, че въглехидратите не са единственият стимул за организма да секретира инсулин. Както вече знаете (споменато е и в тази статия), протеините са също инсулиногенни. Богатите на протеин храни или просто добавянето му към въглехидратни храни предизвиква секреция на инсулин без нивото на кръвна глюкоза да се покачва.
ИИ и ГИ не винаги съвпадат - което е една от основните причини за създаването на индекса на инсулина. Също така добавянето на мазнини към високовъглехидратна храна има свойството да предизвика инсулинова секреция, въпреки редуцирането на кръвната захар.
ИИ е научно по-точен, затова се използва при специализирани изследвания. Гликемичният индекс обаче се измерва много по-лесно и евтино, а това е дало възможност да бъдат документирани хиляди храни. Затова ГИ се е наложил като стандарт в публичното хранене при диабетици и атлети.
http://www.bb-team.org/articles/4329_insulinov-indeks
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта