Здравейте и от мен,
не съм се отказала, но просто в работата ми е много напрегнато, в къщи малкият тинейджър се запъва нещо с ученето и ми е трудно да отделя време за четене и писане тук във форума, а обещах и дневник да си направя, но засега ще го оставя за другата седмица.
При мен иначе зонуването ми се отразява много добре, глад няма, вече спазвам часовете, не ми е лошо, дори като, че ли на мерки мааалко съм се свила, но откъм кг. положението е плачевно - някакви си плаващи 800 гр., но за мен важно е здравето
.
Ralica аз съм с хиперинсулин от една година и половина, като започнах първо да правя чести хипоглемии и т.н. и преди около година си направих обременяването с глюкоза (по препоръка на ендокринолога ми) и се установи, че съм с тази диагноза. Предписа ми "Сиофор", пих го един месец, но се отказах от това и тези хапчета да ги пия постоянно (пия "Еутирокс" - за Хашимото). Лутах се около половин с различни диети, режими на хранене, докато не открих "Зоната". Прочетох доста материали, книги, изказвания, в началото ми се стори, че е доста трудно това да мериш, броиш някакви блокове, да спазваш определен брой хранения, но реших да пробвам. От 04.11. съм зонова (защото първо трябваше да си купя кухненска веза
), имах известни нарушения в часовото хранене (вече съм го преодоляла), веднъж, два пъти съм пропускала следобедния блок и понеже не съм
., в пристъп на някакъв яд в понеделник вечерта изядох 2 лъжици течен шоколад, след което бях наказана от тялото - едвам се добрах до леглото, което означава, че повече няма да се отклонявам от режима
.
Спирам, че колегите вече се събират за съвещанието.
Тържествено обещавам
да си направя дневник и да водя отчет относно хранене и всичко друго, а пък вие ако трябва да ме коригирате.
Чао