Ити, относно пъпеша, случайно имах в хладилника пъпеш (купувам го заради малката, че много го обича), и го премерих и наистина се оказа 130 грама.
И както сме казвали хиляди пъти, всичко зависи от това как е нарязано

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
HippoDel написа:Хора,
защо в таблицата има само сварен и печен каратоф? А колко грама сурови картофи е 1ВБ ?Имам и още една питанка: купих си замразен грах, на него пише 8,5 г въглехидрати на 100г продукт, излиза че 1ВБ е 105г, а в таблицата 1ВБ = 40 г грах, възможно ли е да има такава разлика, само защото е замразен
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Помагайте моля.
pipilota написа:Обаче, сега като се замисля, като се вгледам в моя пакет грах, и като извадя фибрите ми излиза 49,58333333 за един блок, което всъщност е много близко до 40 те грама в таблицата...
Rodena написа:Нямам идея дали да дам този линк тук или на друго място, но го намирам за крайно полезен. Става въпрос за всички видове храни разделени по категори от меса прес зеленчуци до ядки и какво ли още не. За всяка една храна и дори в някои случаи храна от конкретна марка има въведени данни за количеството калории, въглехидрати, белтъчини и мазнини на 100 грама. Дано е от помощ на някой.
http://www.bb-team.org/hrani
Rodena написа:...Като изключим идиотията ми да се пробвам тая вечер на 1/2 блок прясно зеле и 1/2 блок краставица всичко е добре. Повече никога такива количества зеле. Още ми бразди на езика. Гадост!
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта