Июю, много въпроси, много нещо
Значи за това за 6те месеца, че трябва да се натрупва Омега3 (ЕРА -aйкозапентаенова киселина и DHA -докозахексаеновата киселина) не го знам , и няма как да ви отговоря
. Т.е нямам спомен Барито да го е споменавал.
Има разлика в количествата на двете Омега-3 в мозъка. ЕРА е доста по малко в мозъка, отколкото DHА. И двете киселини навлизат с еднаква скорост в мозъка, но ЕРА се окислява много бързо, докато DHА се съхранява дългосрочно в нервните тъкани. Животът на DHA в мозъка на човека се измерва в години, докато живота на EPA се измерва в дни. Затова например, ако заколите животно и погледнете в мозъка му, няма да намерите кой знае колко ЕРА. Т.е това значи, че трябва постоянен примем на рибено масло, и няма как да чакате да се натрупа в кръвта ЕРА.
DHA е важна за мозъка, а EPA е изключително полезна за цялостното здраве- за намаляването на сърдечно-съдови заболявания, рак, артрит и други хронични болестни състояния при хората.
Относно витами Ето- аз отговорих някъде из темите, където беше въпросът. (за това ми се иска всички да задават въпросите си в правилните теми, за да няма търсене и повтаряне
) Няма спомен Барито да е споменавал, че ако увеличаваш дозата рибено трябва да се увеличава и витамин Е. В доброто качество масло има необходимата доза витамин Е, която да го "консервира". Иначе си взимайте препоръчаната от Сиърс доза витамин Е и това е.
Относно ефектите от Омега-3- събрала, инфото е в статията за рибеното за масло - най долу
ДЪЛГОВЕРИЖНИ ОМЕГА-3 МАСТНИ КИСЕЛИНИ (EPA и DHA)-ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ВСИЧКИ