Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Karrita написа:3. Пипи, специално към теб - кажи ми моля те каква е тази алкална вода, която пиете? Лично аз от 5 месеца пия вода обогатена с зеолит ( голямо , голямо нещо), а сега и в О'зоновия слой.....горкото WC.
на всички!
nympheacea написа:До сега правих проучване по въпроса за водата. Зарибих се адски много. Това което си мисля е:
1. поне за начало дали не може да си вземем някоя от каните + pH метър от e-bay щото са много по-евтини?
2. Дали не можем да получим pH различно от това което произвежда съответната кана (за една видях 10,5 и 3,2). Ако получим жива вода с рН 10,5 а ни трябва с 8,5, по пътя на логиката ако добавим малко киселинна вода към алкалната, то рН-то също трябва да падне.
3. Имам въпрос тъй като от никъде не ми стана ясно. В скъпите машини има филтри например за 12000-15000л вода, т.е. те трябва да се сменят, а самите катоди, те трябва ли да се променят периодично?
Намерих 2 евтини кани, от 69 и 79 лв, има една и от 59, мисля че скоро ще си поръчам някоя. Искам първо да ви чуя какво си мислите и вие.
лилит написа::think2: Добре де, тая от чешмата с какво рН е. Заради орхидеите ми замервам отвреме навреме рН-то на филтрирана през обикновена кана вода и ми се струва, че точно някъде около 8 показваше. Утре ще го премеря пак за по-сигурно, но със сигурност е алкална, защото я подкислявам да падне под 5 за китките.
лилит написа:В магазините за домашни любимци продават заради аквариумите за рибки. Моят е такъв.
Не е много добре да се поливат с чешмяна вода (особено ако е твърда като при нас) защото в растението се натрупват разни соли. А и се променя рН -то на субстрата към алкално, а те обичат по-кисела вода и среда. Орхидеите са епифитни растения, т.е. в природата растат не във почва, а се увиват около дърветата и въздушните им корени разчитат на мека дъждовна вода.
лилит написа:Сега вече очаквам Пипи да влезе с голямата метла и да ни подкара, прекалихме със спама
Italiano написа:Еййй, много, бе.
А тия от рекламите за сапуни все разправят, че балансът бил 5.5 РН.
Назад към Рибено масло, хранителни добавки и алкална вода
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта