Gazilot написа:A-a-a-a-a, т'ва с кипенето е истина, ама мислех, че само на мен се случва! Аз варя най-псувания овес на планетата!
и аз така моя,
относно варенето, моята рецепта е с накисване. На сутринта както си е в по-голяма купа го мятам в микровълновата за 5 мин. Това с по-голямата купа е задължително ако не искате да чистите после. Проблемът е, че Ити няма микровълнова, та си мислех и нещо друго.
Всички говорят за варене и т.н. Аз съм голям привърженик на готвенето на пара, най-малкото защото после не ми се налага да овкусявам допълнително. Това е едно от малкото неща за които съм благодарна на Емилова.
За всички които не са пробвали, ще препоръчам следния експеримент:
Вземете 1 морков, 1 картоф и какъвто друг зеленчук се сетите. Сложете да се сварят.
После вземете същите зеленчуци и сгответе на пара.
Сега е време за дегустация. Опитайте и ще се убедите в разликата във вкусовете.
Аз използвам от тези неръждаеми приспособления, където се разтварят като листенца на цвете и стават за всякакъв р-р тенджери. Пробвала съм навремето да варя и ориз - става. Та си мисля че е перфектно и за овес. Май ще взема да се пробвам утре и пак ще пиша.