Innil и Времето на ЗОНАТА

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Innil и Времето на ЗОНАТА

Мнениеот Innil » Съб Фев 11, 2017 9:40 am

Добро утро. Съботният ми отчет не е по-различен от този от миналата седмица.

Тегло - 77 кг /начални 82.2 кг/
Талия - 90 см
Ханш - 114 см
Body Fat %:40.16
Body Fat Weight (lbs):68.27
Lean Body Mass (lbs):101.73

Почти нямам промяна. Дори ми се струва, че съм напълняла, дали не задържам вода или са ми много млечните протеини?

Може би съм в плато .... :hm:
Днес мисля да вдигна блоковете на 10 и да приложа за обяд и вечеря 3 БП + 2БВ + 6 БМ.
Дано е добра идеята ми.

Вчера правих мъфините на Маня, сигурно прекалих с тях, защото изядох 4 за вечеря :skyle5: плюс едно бадемче към всяко мъфинче по съвет на Маня. Правих и бонбони Кари.
Мислех си, че за днес ще има мъфини, но синът ми доволно си ги хапнал :)
Единственото ми прегрешение е бонбонче КАРИ, но то е от тази сутрин. Фурмите не са от зелената зона.

Чувствам се добре, кръвното не съм го мерила цяла седмица. Усещам обаче едно подуване в областта на корема.
Може би прекалявам с млечните.
Когато редувах блоковете - произволно си избирах дали ще са 10 или 9 за деня, май се чувствах по-бодра.
От няколко дни съм само на 9 блока.
"Ако ти искаш, след сто години в света нещо да се промени, започни сега. Божите мелници мелят бавно." Борис Стругацки
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Зоната

Мнениеот Innil » Вто Фев 14, 2017 10:13 am

И така ... измина един зонов месец!
Много съм щастлива от промените, които се случиха!

Първо резултатите.

И така мерките ми преди месец - на 14. 01.17 бяха:

Височина - 167 см
Тегло - 82.2 кг
Талия - 98 см
Ханш - 118 см.
Body fat - 47%!!!

Мерките след месец в Зоната - 14. 02. 17 /само с едно отклонение от зелената Зона, бонбонките на Кари :) /

Височина - 167 см
Тегло - 76.6 кг
Талия - 90 см
Ханш - 114 см.
Body Fat %:40.16

ЦЕЛ - 57 кг! Нормализиране на кръвното налягане и много други :)

Какво установих след месец зонуване:

1. Един размер дрехи надолу, значителна промяна във формата на тялото ми, Body fat - от 47% на 40.16%. Свалени килограми 5.6.
2. Кръвно налягане /тази сутрин - 125 / 85 - месеци наред долната граница не падаше под 95 - 100.
3. Почти не пия кафе - не ми се пие, нямам желание, а бях страстен почитател на кафето поне 20 години.
4. Самочувсвтие отлично.
5. Не изпитвам никакъв глад откакто съм в Зоната.
6. Наспивам се много бързо, работя повече.
7. Смятам по-бързо ;) знам наизуст цялата таблица на хранителните блокове /най-вече зелените храни/ :)
8. Пия вода, над 2.5 литра всеки ден /може би само 1-2 дни е била около 2 литра/

Кои са най-често използваните продукти от мен:

1. Нискомаслена извара от Lidl
2. Кисело мляко Елби 2%
3. Цедено мляко по рецепта на Маня /но за него ползвам от 2% мляко/
4. Ябълки
5. Орехи
6. Зелен фасул
7. Зеле
8. Пилешко филе
9. Котидж
10. Киви
11. Белтъци от яйца
12. Овесени трици
13. Зехтин
14. Бадеми
15. Печени чушки
16. Гъби
17. Карфиол
18. Броколи
19. Пуешка шунка
20. Риба само веднъж /скоро гледах един документален филм за рибното производство и някак се въздържам да купувам риба/
21. Кефир, собствено производство, от 1.5% пр. мляко и живи бактерии

Най - често приготвяни ястия:

1. Омлети с белтъци с или без извара, понякога с шунка
2. Горчивият бонбон на Маня :)
3. Зелен фасул с пиле на пара
4. Мишмаш с печени чушки, лук, извара и белтъци
5. Закуски с извара, ябълка /или и киви/ и ядки
6. Закуски с цедено мляко, плод и ядки
7. Палачинките на Маня :) с нахутено брашно или овесени трици

Мъфини правих веднъж с авокадо, станаха перфектни, не знам как да изпратя снимка :)

Искам да благодаря специално на Маня за ценните съвети, които получих, за всички вкусни рецепти и да и пожелая да е все така кулинарно креативна. Благодаря Маня :bouquet:
Благодаря и на всички останали за подкрепата и за този полезен сайт, който е цяла Зонова енциклопедия :)

Продължавам Зонуването с огромно желание и тези, които все още се колебаят - действайте, бъдете здрави със Зоната :bloomfl:
"Ако ти искаш, след сто години в света нещо да се промени, започни сега. Божите мелници мелят бавно." Борис Стругацки
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Вто Фев 14, 2017 10:21 am

Едно малко допълнение. Имах застой около 10 дни, т. е. килограмите почти не мърдаха, дори се покачваха леко, бях в т. нар. плато.
От Маня разбрах как да го преодолея, прочетох цялата информация в книгата и сайта относно платото, приложих два дни /на обяд и вечеря/
3 БП + 2 БВ + 6 БМ и излезнах от платото / като едната вечер правих 2 БП + 1 БВ + 4 БМ/
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Вто Фев 14, 2017 10:23 am

Поздравления Innil! Направила си си сама чудесен подарък за двойния празник днес! Радвам се, че повярва в Зоната и я следваш така устремено. Поставената цел е постижима - бавно и славно се стига до нея, но наистина си заслужава. Вяра, търпение и старание очертават пътеката до "победата над себе си"!

Успех! :bigsm22: :bigsm22:

Колкото до платото - в Зоната за плато може да се говори след поне 6 месеца в Зоната. :)
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Innil » Вто Фев 14, 2017 10:49 am

Благодаря Маня! :) Бях се притеснила много, че задържам и дори леко качвам. Мислех, че щом качвам, значи нещо не е наред или излизам от Зоната някак. Свалях всеки ден - после изведнъж качвах, 10 дни изобщо не вървях надолу.
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот eldass » Вто Фев 14, 2017 10:46 pm

Чусени резултати! Поздравления! Много позитивно звучиш. :)
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот Innil » Съб Фев 18, 2017 7:23 pm

Благодаря ти eldass!

Днес трябваше да пиша отчет, че е събота, но сутринта видях, че съм с почти същото тегло.
Нещо не съм много оптимист последните дни.
Не знам какво става, не мърдам от известно време :( Спазвам правилата, но не губя нито обиколки, нито кг.
Нямам прегрешения.
Ставам много рано сутрин, не спя добре, събуждам се по два или три пъти през нощта.
Лягам си към 21 вечер и ставам към 4 сутринта. Дори и в 3 се е случвало.
Ако съм на 9 блока - с това безсъние са ми малко, става ми много дълъг денят.
Вземам по 10 блока през ден или два.
Дали има подобен случай като моя?
Къде бъркам? :th:
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Нед Фев 19, 2017 7:31 am

Добро утро. Като гледам какво съм писала вчера, сега ми е малко смешно :)
Не съм била в добро настроение. Все пак кантарът отчете - 400 гр за седмица. Спомням си, че Маня каза, че това е нормално, отсега кг ще падат бавно.
От началото на моето зонуване стопените кг стават 6.
Не е чак толкова зле. По-важно е, как се чувствам. Вчера ми беше единствения ден с лошо настроение от месец и половина, сетих се, че почти всеки ден се тревожех за нещо, кръвното ми скачаше веднага, а това неприятно усещане сега го няма ...
Измерих обиколки и установих, че все пак доста съм намалила ...
Вчера увеличих блоковете на 10. Така няма глад.
Само ако мога да намеря начин да спя по-дълго. Тая нощ се будих 5 пъти. Четох книга от 2 до 3. За щастие към 3 ми се доспа, но в 4 се събудих, после пак поспах и станах в 6.30. Когато не бях в зоната, не ми стигаше времето за сън, сега се наспивам за 4 часа :lol:

Закуската днес:
2 БП - цедено мляко, домашно производство, 140 гр
2 БВ - 2 кивита
2БМ - 6 бадема

Най-вкусната закуска! :)

Втора закуска:
1 БПВМ - чаша кисело мляко Елби, 200 гр

Обяд:
2 БП - омлет, 4 белтъка
2 БВ - салатка от суров карфиол, 110 гр и 100 гр ябълка за десерт
2 БМ - 6 маслинки

Следобедна закуска:
2 БП - 140 гр цедено мляко
2 БВ - 1 киви и 2 с.л. какао
2 БМ - 1 с.л. тахан

Вечеря:
2 БП - риба, тон или скумрия в собствен сос, 84 гр, но пак ще изчисля по етикета, зависи какво избера
2 БВ - броколи на пара, чаша и половина - 1/2 БВ и киви и 50 гр ябълка за десерт
2 БМ - 2 ореха

Преди сън:
1 БПВМ - чаша кисело мляко 200 гр.

Спокойна неделя от мен :yess:
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Нед Фев 19, 2017 7:34 am

Я, гледам, че имам чушчица :) Не знам кога съм я получила, но благодаря :)
Забавно е :)
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Нед Фев 19, 2017 1:34 pm

Трябва да запиша нещо важно, понеже вече не пиша в реалната тетрадка, тя ми остана само за рецепти, а също така в нея е първоначалното инфо за мерките и състоянието ми.

Установих, след седмично по-прецизно самонаблюдение, че се чувствам по-добре, когато сутрин закуся към 7 - 7.30 с по 2 блока ПВМ. Издържам до обяд без междинна закуска, на обяд имам 3 блока и това е по-добър вариант, който трябва да прилагам.

Междинна следобедна закуска един или два блока, вечеря два блока и закуска преди сън. Това е моята схема.

Само ако измисля как да спя до 6.30 поне ... :hm:

Сутрин е хубаво да хапвам плод и цедено мляко, държи ме сита такава закуска, ако хапвам само кисело мляко, огладнявам по-бързо.
Така пия и повече вода до обяд! Което е важно.

Освен това, когато хапвам варени на пара броколи и карфиол, на следващият ден имам винаги голям минус.
Може и суров карфиол на салатка - затова ще наблегна на броколите и карфиола :salad:

Днес направих чистка на гардероба си ... :dress: изхвърлих всички огромни пуловери, два панталона, които събувам без да разкопчая и са ми наистина много големи :) /чак се изплаших от размера им, не бях обръщала внимание :) /
Действа мотивиращо, не трябва да си позволявам песимистични мисли :atten:

Каквото и да става, аз съм в the :zone:

:hooo:
Последна промяна Innil на Нед Фев 19, 2017 3:39 pm, променена общо 1 път
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Нед Фев 19, 2017 2:13 pm

Продължавай така
Но хвърли един поглед на новата таблица - морковите в сурово състояние са зелени :)
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Innil » Нед Фев 19, 2017 3:38 pm

Страхотна новина Маня! Как съм прескочила тази информация ... Много обичам моркови! :thanku:
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Нед Фев 19, 2017 3:49 pm

Добре е човек да поглежда отвреме навреме и в сайта - не само в своя си дневник :) или някой активен напоследък :) , че и фейс групата може да следи, ако има време - https://www.facebook.com/groups/1583153808663775/
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот shtur4e » Нед Фев 19, 2017 8:26 pm

От 4-месечния си опит в ЗОНАТА, искам да отбележа, че физическата активност също е толкова важна, колкото и спазването на хранителния режим. В книгата "Овладяване на зоната", д-р Сиърс посочва 2 елементарни упражнения, които всеки би могъл да изпълнява сутрин - лицеви опори и клякане. Въпреки, че спортувам активно, точно тези упражнения и точно всеки ден, не ги правех. Но от 2 седмици ги практикувам ежедневно, добавих и коремни преси. Настроението за деня е гарантирано, релефът по тялото - също, но това е следствие :), особено след като човек е поизчистил някоя и друга мазнинка. След като резултатите не винаги те удовлетворяват, увеличи физическата активност, дори и да е само 30 минути ходене на ден, което между другото Бари горещо препоръчва. Не зная дали приемаш рибено масло и витамин Е, но също имат значение за темпото, с което човек напредва в ЗОНАТА. Но темпото е важно, ако човек му придава значение. Рано или късно в ЗОНАТА нещата винаги се случват. Вече доста рядко се качвам на кантара. За 4 месеца свалих 10 кг. На 3-ма приятели споделих за ЗОНАТА, всички те отстлабват с различно темпо, но са единодушни в едно - че се чувстват отново жизнени и позитивни. Колкото до безсънието - също не се притеснявай, в началото спях само по 3-4 часа, е вярно без прекъсване, но споко, и това ще си дойде на мястото. Успех и само напред! :yess:
"You can have results or excuses. Not both."
Аватар
shtur4e
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Пон Фев 20, 2017 9:33 am

shtur4e, благодаря за съветите. Поздравления за свалените кг!
Пожелавам ти да достигнеш желаното тегло и да се чувстваш още по-добре със Зоната.
Спортуването нещо не е за мен, работя изключително много и нямам и една свободна минутка. За Зоната си открадвам, защото е много важно. За пазаруване дори трудно намирам време.
През летния сезон ми намалява работата, може би тогава ще си ползвам велоергометъра, имам и степер.
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Пон Фев 20, 2017 8:56 pm

Тук съм, бързам да напиша две рецепти, които измислих за вечеря, че днес нямах време за готвене.
Излизах по работа и се прибрах късно, синът ми и той си дойде след мен и беше време за хапване.
Имах карфиол, днес купих моркови и авокадо. Реших за себе си да направя една салата. Това ми беше за вечеря:

220 гр карфиол, суров 1/2 БВ
80 гр моркови 1 БВ
6 маслинки 2 БМ без костилките

Сложих всичко в чопъра и след като бяха нарязани, добавих 84 гр 2 БП риба тон от консерва, в собствен сос.
В Лидъл са я пуснали на промоция.
Разбърках съставките, поръсих с малко морска сол, ябълков оцет, черен пипер, магданоз, имах и няколко каперси, тях не ги броя, бяха мънички каперсчета. Стана обемна салатката, но беше изключително вкусна!
За десерт 50 гр ябълка 1/2 БВ.

За сина ми правих друга салата, защото той не трябва да яде карфиол заради автоимунното заболяване.
Неговата салата:

240 гр моркови 3 БВ
126 гр риба тон 3 БП
3 маслини 1БМ без костилките
34 гр авокадо 2 БМ
Зеленчуците ги нарязах с чопъра на много ситни парченца. Рибата я разбърках със зеленчуците.
Поръсих с морска сол, черен пипер, ябълков оцет и магданоз.
Синът ми си я хапна цялата салатка с огромно удоволствие :)

Мисля да правя често тези двете салати :)
Морковите не бях ги видяла в таблицата, защото след разпечатването се бяха скрили в най-горната част на втора страничка, точно където бях щракнала листовете с телбода :)
Какъв нелеп пропуск щеше да е от моя страна, ако не се бях зачела в дневника на eldass :)
Добре, че ви има, сайта и този ценен форум :) Та от днес включвам и морковите като позволен продукт.
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната