gali88 в Зоната винаги се споменава, че за да изгаряме мазнини, са ни необходими мазнини. Бари Сиърс казва, че когато мастните клетки се възпаляват, се превръщат в "мастни капани", т.е започваме да дебелеем. Тогава функциите на мастните клетки се губят, и не могат да освобождават складираните мазнини и да ги превръщат в химическа енергия за тялото. В крайна сметка, резултатът е наднормено тегло, постоянна умора и глад.
За целта трябва да погледнем източника на проблема- възпалението в келтките. И за да намалим това възпаление в мастните клетки, на нас ни трябват Омега-3 мастни киселини, демек рибено масло.
Сиърс посочва наскоро публикувана научна статия, в която се твърди, че допълването на нискокалорична диета с 1,5 грама EPA и DHA на ден води до повече от един килогрaм допълнителна загуба на тегло в сравнение с контролната група в срок от осем седмици.
Омега 3 имат голямата сила да намаляват клетъчното възпаление, като по този начин мастните капани се отпускат, и започват да освобождават складираните мазнини.
Относно твоята приятелка...
нямам идея каква е гледната точка на нейния личен доктор
Само че аз бих се доверила на един от много малкото учени, които са посветили живота си в изучаването на липидите ( нещо, с което почти никой не се захваща), вместо да послушам личния си квартелен доктор.
Обаче като се замисля, на времето, майка ми като ми даваше ония дребните топченца рибено масло, все ми викаше "яж за да иамш апетит"
От къде е идвала тази информаия, нямам идея. Може и да има някакво обяснение, но аз поне не го знам
P.S.
gali88 само да допълня с въпросче: има ли някакъв начин да се пробваш да пишеш на кирилица тук във форума, че има доста хора, които се затрудняват с четенето на латиница