от Маня » Пон Авг 29, 2016 1:41 pm
С немския съм малко скарана, но с помощта на чичко Гугъл става ясно, че това е молекулярно пречистено рибено масло със съдържание на ЕРА+DHA от 64%, което все пак долу-горе ОК (сравни с препоръчаното тук напоследък Madre Labs, което съдържа 80% ЕРА+DHA и е фармацевтичен клас).
Минималната препоръчана от Бари Сиърс доза рибено масло е 2,5 г ЕРА+DHA. Правилно си изчислила, че ще го постигнеш с 4 капсули. Но ако по здравословни причини (сравни инфото за отделни болестни състояния в книгата Зоната Омега Rx, публикувана в сайта) количеството трябва да е по-голямо, този продукт не е подходящ. Няма опасност, ако пиеш 4 капсули да нарушиш предписанията на производителя. Всички молекулярно пречистени рибени масла със съдържание над 60% EPA+DHA могат да се приемат в доза до 2,5 г.
Единственото, което малко ме смущава е съотношжението на ЕРА към DHA - количеството DHA е малко повече. В продукта на Бари Сиърс (говорим за фармацевтичен клас рибено масло от супер класа - а и в това MadreLabs) съотношението ЕРА:DHA е 2:1.
Дано съм била полезна с информацията.