За да не се превръща готвенето в мъка , просто броиш колко блока въглехидрат слагаш, готовото делиш на бройката и получаваш колко ти е блок манджа, добавяш по 25 гр. месо или кайма в готов вид и си готова. Засичала съм всички меса, и при по дълго готвене излизат 22 гр за блок, но съм решила да ги карам на 25 , едва ли три грама са от значение, то и зеленчука винаги ми е отгоре така че се компенсират
Другото улеснение е да си премериш съдийките праздни и да си ги запишеш, така няма да ти се налага да прехвърляш и цапаш излишно , само вадиш от общия грамж и делиш.
Направи си тетрадка за рецептите които са ти сполучливи , в моята на първа страница под номер съм си направила съдържание като книга, номер на страницата и заглавие на рецептата, така не ровичкам дълго.
Вече пиша рецептите в блога заради другите, толкова автоматично готвя , дробя в тенджерата и то все е вкусно
Още нещо се сетих! По съвет на Маня си правим супа от някаква зеления, с кръгче лук и чушка, и от нея си хапваме по малка купичка без да я броим, като екстра
зелените са 1200 гр. за блок, а Бари казва че са фрии .