Като всичко - по етикет. Но то зависи като какво ще го определиш. Може да е протеин, може да е смесен продукт. Със соята нещата са....bruki написа:Някой ползвал ли е соево брашно и как го пресмятате?
Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Като всичко - по етикет. Но то зависи като какво ще го определиш. Може да е протеин, може да е смесен продукт. Със соята нещата са....bruki написа:Някой ползвал ли е соево брашно и как го пресмятате?
bruki написа:Соево брашно:
Протеини - 50г
Мазнини - 1.2г
Въглехидрати - 38, 4 г
Нишки - 4.3г / разбирам го като фибри/
Изчислих, че е 14г протеин. Правилно ли смятам?
Hi Manya,
Thank you for your email. Sorry about any confusion. It is ½ Tablespoon! Stay well and have great week.
Cheers Patty
ginette написа:От много умуване се омотах ,с едни фини немски овесени трици,купени от БГ.-Blutenzarte Kolln flocken-100%Hafer Vollkorn ,със следните стойности.
100гр
В-55.8 g
Б-13.8 g
М-6.7 g
ХР.влакнини-11.1g
Извадих фибрите и за 1БВ получих 20 g .Толкова продукти съм изчислила ,а сега се замислих ,че за да не се извадят фибрите,трябва на етикета да пише ,че са част от въглехидратите .Аз на такъв етикет досега не съм попадала .Може ли някой да ми даде пример с някой продукт
Italiano написа:Някой смятал ли е колко е 1 блок мушмули?
То си е тегаво с тия костилки, ама все пак ми е любопитно ...
Dani написа:Здравейте,
Извинявам се, ако вече е говорено на тази тема, аз лично не можах да намеря отговори.
Бях във зоната преди 4 год и съм много доволна от резултатите. Истината е, че тази зима доста се занемарих и натрупах повечко килца от позволеното.
За това време, нормално, доста неща се промениха и доста нови (супер) храни навлязоха в ежедневието ни, но не ги намирам в таблиците.
Ако имате инфрормация, ще ми е много полезно да споделите, дали тези храни са П, В или дори М и в какви количества трябва да се приемат.
Говоря за чиа, конопено семе и семе от див копър (fennel) годжи бери, сладък картоф, лимец, кокосово олио за готвене, кефир..за други в момента не се сещам.
Аз си правя содена питка с лимец и елда, но не съм сигурна дали влиза в зоната и какви количества да използвам.
Благодаря ви предварително
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта