Манче недей да четеш!!!! Съдържа кървави сцени!!!
Да, теглих 126 гр филе, и след изпичане ми излезе на 37 гр за блок.
Всъщност не се хвърля много, само така изглежда. Пекли сме и коста, после обираме месцето от нея, и го теглим 35 гр за блок, или кучето ми хапва рибка за вечеря
Сега за филетирането , не процедирам точно така,
Цепя от главата към опашката по корема, до дупето на рибката, това е една дупчица към опашката, махаш вътрешностите, като отвориш рибата, с върха на ножа цепваш кожата в средата на коремчето, пак по дължина , там се събира кръв, която трябва да се изстърже, главатаи хрилете можеш да ги махнеш и преди, и след това, на клипа се вижда една черна ципа, мацката я бърше с кърпата, махни я, ние я мием, после продължаваш горе долу като нея, аз чак толкова не си играя, подхващам от към главата и до края, избери си начин на теб да ти е удобно. От главата и средната кост става супер бульон. Забравих да спомена, че не й чистя останалите кости със пинсета
Тъмните риби като скумрията и паламуда имат повече крев и по тежък аромат на риба, особено скумрията, кисненето във вода извлича кръвта и прави вкуса по лек и приятен, ако искаш още повече да не мирише на скумрия, можеш и да капнеш малко оцет във водата. Аз не слагам, но винаги кисна рибата, без значение каква е, разликата е огромна
Още нещо ще споделя по темата
за мен рибата е най вкусна овкусена само със сол