Днес си направих първата награда за бездимното ежедневие
- почти зонова вечеря от 3 БПВМ (М-то може и да е малко в повече, ама все още не са ми поникнали крилца
):
3 БПМ - 84 г синьо сирене (ама много много синьо, почти няма бяло - любим деликатес)
2 БВ - 2 нахутени хлебчета
1 БВ - чаша червено вино
Полифенолите ще са от виното.
Така мога да карам сто години... ех, защо Бари слага толкова ограничения на млечните продукти с тая пуста масленост (гадните наситени мастни киселини, мама им)
На мен ми дай миризливо сирене (меко или твърдо - от мляко да е и да мирише на мръсни мъжки чорапи
), комбинирано с вино или подходящ зеленчук или плод и мога да я карам така по 10 пъти на ден.
А за утре към пилешкото за обед си приготвих невероятно вкусна салата - 1 БВ настъргано сварено червено цвекло + 2 БВ - настъргана ябълка Грани Смит с няколко капки лимон, черен пипер и ситно нарязан магданоз и свежа мента. Е, малко "червено" от червеното цвекло, но ми е странно защо, след като е с много нисък гликемичен товар и не съдържа скорбяла по данни на USDA, а Бари го е сложил при въглехидратите с висока плътност. Добре че поне суровите морковите вече са в "зелената" група.