Много благодаря за насърчителните думи.
По табличката с обиколките и височината излезе, че на ден са ми необходими 10 блока. Разпределила съм ги 2 закуска,3 обед,1 следобедна закуска,3 вечеря,1 вечерна закуска (пак по табличката)
Вариациите на закуска, които съм правила до сега: хапвам 200 г кисело мляко (1 БВ+1БП), ленено семе 1/2 с.л. (1 БМ), малини 100 гр 1 БВ, протеинов прах 1 с.л. (7 г=1 БП), тахан 1/2 с.л. 1 БМ. Сменям малините с 1 праскова, или 3 кайсии, или 1/2 ябълка. Лененото семе ако го пропусна, увеличавам тахан и обратно (без тахан, с двойно ленено семе)
На обед ми се полагат 3 блока и вече съм пробвала няколко рецепти от vzonata. com. и други страници. Внимавам разбира се и си разделям сготвеното на 3 или 4 порции според рецептата и означенияа в нея.
Винени гъбки (260 г лук, 160 г морков, 240 г тиквички, 360 г гъби, 240 мл вино, 336 г кашкавал, 4 ч.л. зехтин) Количествата тук са за 4 порции.
Пилешко с броколи (84 г пилешко филе =3 БП, 160 г броколи или 120 тиквички = 1/2 БВ, 180 г гъби=1/2 БВ, 30 г басмати ориз = 1 БВ, зехтин 1.ч.л. 3 БМ)
Телешки кюфтенца в доматен сос (от bg-zonata)
Освен това констатирах, че ако си изпържа пилешки флейки (предварително претеглени и разделени на порции от по 3 БП мога да си ги добавям в разни ястия (като прясно зеле например).
Освен това гледам вечер да ми остава 1 БВ за 115 г вино.
Следобедните закуски са ми особено важни. Вече съм пробвала бонбоните с фурми, карамелизираната ябълка с cottage cheese (прясно сирене на зрънца) и канела, кайсиевата торта с желатин !
Вечерята обикновено е нещо сухо. Тази вечер бях на 120 г cottage chese=2 БП, 2 с.л. авокадо=2М, 28 г пъстърма=1 БП, 2 смокини=2БВ, 1 праскова=1БВ, 3 маслини 1 БМ